Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PC-Active geheel vernieuwd!

Haarlem, 7 oktober 2010 - Het novembernummer van PC-Active staat volledig in het teken van vernieuwing. In het maandblad voor de actieve computergebruiker is de keuze en de inhoud van artikelen voortaan technischer, diepgravender en kritischer van aard. Bovendien is de vormgeving opgefrist en eigentijdser en krijgen abonnees regelmatig een dvd in plaats van de gebruikelijke cd.

In de nieuwe opzet besteedt de redactie meer aandacht aan het hoe en waarom achter hardware en software. Verder worden actuele thema's op het gebied van privacy en maatschappelijke technische ontwikkelingen nauwgezet gevolgd. Daarbij steekt de redactie zijn mening niet onder stoelen of banken. Hoofdredacteur Rob Coenraads: "In een tijd waarin sommige computertijdschriften veel verder van de technische inhoud gaan staan en lifestyle de boventoon voert, zijn de artikelen in PC-Active nog meer toegespitst op die gebruiker die daadwerkelijk met zijn pc bezig is en op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen uit de computerwereld. De technische en diepgravende insteek zijn in allerlei artikelen terug te vinden. Wij laten bijvoorbeeld zien hoe de lezer niet alleen vervalste e-mails herkent, maar ook hoe hij ze zelf maakt. We gaan net dat stapje verder met een verrassende, originele en niet te vergeten kritische invalshoek."

Die invalshoek is ook terug te vinden in het artikel over de actuele situatie rond de OV-chipkaart, het zoveelste ict-overheidsproduct dat onder vuur ligt. PC-Active geeft antwoord op de vraag hoe en waarom het technisch zo is misgegaan. Andere onderwerpen zijn ondermeer de technische achtergronden achter de opslagcapaciteit van harde schijven, de opvolger van de hdmi-kabel en of internet via adsl of de kabel nu beter is. Qua opmaak zijn er ondermeer andere lettertypes, frissere kleuren, witter papier en andere (tussen)koppen, waardoor PC-Active nog prettiger en duidelijker leesbaar is. De abonnees krijgen regelmatig een dvd bij PC-Active in plaats van de gebruikelijke cd-versie die bestemd is voor de losse verkoop. Rob Coenraads: "Onze trouwe lezers krijgen een dvd met exclusieve software dankzij overeenkomsten met diverse partijen. Ik weet zeker dat onze abonnees dit zullen waarderen."

Het nieuwe nummer van PC-Active is vanaf vrijdag 8 oktober te koop in de winkel.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (