Ingezonden persbericht


Utrecht, 7 oktober 2010

De mindful box

7 inzichten voor je levenswerk

De mindful box
David Dewulf
ISBN 978 90 215 4927 9
Prijs ¤ 17,95

Verschijningsdatum:
zojuist verschenen

Mindfulness is niet meer weg te denken uit ons huidige spirituele leven. Was de term een paar jaar geleden nog slechts bekend bij een handvol boeddhistisch georiënteerde mensen, nu is het gedachtegoed van Mindfulness duidelijk in opmars. We hebben het nodig, dat blijkt! In zijn nieuwste titel slaat David Dewulf een mindfulness-brug tussen privé en werk: hij laat zien hoe bewust leven je prestaties kan verhogen ... zonder aan stress ten onder te gaan.

Denk maar eens terug aan je grootste successen - persoonlijk of werkgerelateerd, dat maakt niet uit - en ga vervolgens na hoe je je in die periode voelde. Helder? Sterk? Levenslustig? Waarschijnlijk wel, want wie zich goed voelt, presteert beter. David Dewulf bewijst dat de 'gezonde dosis' stress die je zogenaamd scherp houdt en motiveert, helemaal niet nodig is om te bereiken wat je wilt. De 7 inzichten die hij met De Mindful Box aanreikt, focussen op aandacht, acceptatie en evenwicht; een stabiel en geaard raamwerk van waaruit je problemen en uitdagingen op je werk met een frisse blik leert bekijken.

Moeilijkheden komen en gaan, net zoals de golven in de zee, soms is het rustig en soms is het stormachtig. En hoe ga je daar nu evenwichtig en betrokken mee om? Balans is volgens David Dewulf het magische woord en daarom daagt De Mindful Box je uit om altijd in het hier en nu te leven. Geef je volle aandacht aan je werk en zorg voor de balans met je vrije tijd, dan geef je je leven de volle aandacht en maak je er je levenswerk van.

David Dewulf is arts en schreef onder andere de bestseller Mindfulness werkboek. Op dit moment doet hij, in samenwerking met drie Vlaamse universiteiten, onderzoek naar de effecten van mindfulness op leiderschap en in de werksfeer.