Persbericht

Progress Software introduceert met Progress OpenEdge BPM-initiatief de eerste "Business Process-applicatie" binnen de industrie

Rotterdam, 7 oktober 2010 - Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS), een leverancier van enterprise software die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, introduceert Progress® OpenEdge® BPM, een nieuw strategisch initiatief dat onafhankelijke aanbieders van software (ISV's) en klanten nieuwe mogelijkheden biedt om applicaties te bouwen die continue verbeteringen binnen het bedrijfsproces brengen. Het Progress OpenEdge BPM-initiatief zorgt hiervoor door functies op het gebied van business process modeling, monitoring en beheer van zijn toonaangevende product Progress Savvion(TM) BPM te integreren met het zakelijke applicatieplatform, Progress OpenEdge. OpenEdge BPM is een revolutionair initiatief omdat het het eerste platform biedt om zowel voor on-premise als cloud-omgevingen robuuste business process-applicaties te ontwikkelen.

Progress Software heeft dit strategische initiatief ontwikkeld als reactie op twee belangrijke ontwikkelingen: (a) de groeiende vraag vanuit de markt naar een enkel platform dat de volledige ontwikkeling van business process-applicaties mogelijk maakt; en (b) het enthousiasme van Progress' ISV-partners en midmarket-klanten voor dynamisch inzicht in hun bedrijfsprocessen voor applicaties die zijn gebouwd met OpenEdge.

Pam Lopker, medeoprichter van de Progress OpenEdge BPM Advisory Counsil en president en voorzitter van QAD, een toonaangevende leverancier van zakelijke applicaties voor internationale fabrikanten stelt: "Wij zijn erg enthousiast over dit strategische initiatief dat BPM-functies beschikbaar stelt voor bestaande OpenEdge-ontwikkelplatformen voor bedrijfsapplicaties. Wij zijn ervan overtuigd dat de opkomst van deze technologie ons in staat zal stellen om gebruik te maken van functionaliteit voor processen en regels, zodat we nieuwe mogelijkheden kunnen bieden binnen QAD enterprise applicaties. Dit ondersteunt onze doelstelling voor snelle implementatie en eenvoudige ondersteuning, zowel on-premise als on-demand."

Ontwikkelaars vragen om goed geïntegreerde tools die een omgeving bieden voor het modelleren van processen en het snel inzetten hiervan. Ook willen zij in staat zijn om op een snelle en kostenefficiënte manier wijzigingen in applicaties en processen door te voeren in reactie op veranderende business rules. Het OpenEdge BPM-initiatief is de eerste mogelijkheid binnen de industrie om BPM met applicatieontwikkeling te integreren, waarmee echte business process-applicaties gecreëerd kunnen worden.

Rob Levy, Chief Product Officer, Progress Software zegt: "Om concurrerend te kunnen blijven, moet een onderneming allereerst de processen automatiseren die essentieel zijn voor de voortgang van de onderneming. Deze ondernemingen moeten ook in staat zijn deze processen aan te passen aan snel veranderende behoeftes. De tijden van het uitschrijven van processen in een tekstdocument, liggen ver achter ons. Onze ISV-partners en klanten vinden echter dat andere BPM-suites simpelweg niet effectief genoeg zijn omdat ze geen geïntegreerd applicatieontwikkelingplatform bieden."

Levy vervolgt: "Naast de productiviteits- en performance-voordelen van de integratie van de twee platformen, biedt het Progress OpenEdge BPM-initiatief ook de mogelijkheid om de total cost of ownership te verlagen door het beheer en de implementatie van business process-applicaties drastisch te vereenvoudigen."

In 2010 heeft IDC voor het vijfde achtereenvolgende jaar het Progress OpenEdge business application development-platform benoemd als het nummer één pure-play embedded database management system (DBMS) in de wereld. Tegelijkertijd benoemt Forrester Research, Inc. Progress Savvion BPM tot leider onder de BPM-suites in "The Forrester Wave: Business Process Management Suites, Q3 2010" (Augustus 2010).