Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 oktober 2010

Sandra Tiethoff / Marije Versteeg: 053-4555588

Jongen van fiets gereden, politie zoekt automobilist

Oldenzaal

Dinsdag 6 oktober kwam een 17-jarige Oldenzaler op het politiebureau. Hij vertelde maandagavond 4 oktober op de kruising Hyacinthstraat / Gammelkerstraat van de fiets te zijn gereden door een automobilist in een kleine rode auto. De politie zoekt de bestuurder van deze auto.

De 17-jarige Oldenzaler fietste omstreeks 22.45 uur op de Hyacinthstraat. Vanaf de Gammelkerstraat kwam een kleine rode auto hard aanrijden, zonder verlichting. Deze auto raakte de 17-jarige jongen aan de zijkant van zijn fiets, waardoor de jongen ten val kwam. Vervolgens reed de automobilist achteruit en ging er vandoor. De 17-jarige jongen heeft er 3 gekneusde rugwervels en een kapotte fiets aan over gehouden.

De politie zoekt de bestuurder van de kleine rode auto, die omstreeks 22.45 uur op de Gammelkerstraat in Oldenzaal heeft gereden. Vermoedelijk is de bestuurder een man van tussen 30-40 jaar oud met een klein baardje. Hij kan zich melden op het politiebureau Oldenzaal of bellen naar 0900-8844. (2010090505)

Baldadige jeugd aangehouden

Almelo

Woensdag 6 oktober zijn vier jongens aangehouden. De jongens pleegden diverse vernielingen op en in de buurt van de skatebaan aan de Den Alerdinck in Almelo. Het gaat om twee jongens van 14, één van 13 en één van 12 jaar. De twee jongens van 14 jaar zijn in verzekering gesteld.

Omstreeks 20.00 uur controleerden agenten bij de skatebaan aan de Den Alerdinck. Hier zagen zij dat door een groep jeugdigen een prullenbak werd vernield, door deze in brand te steken. Na een korte achtervolging konden twee jongens aangehouden worden. Het gaat om twee jongens van 14 jaar oud, beide uit Almelo. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De jongens zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Iets later, omstreeks 20.15 uur, zagen agenten op de Havezathe twee jongens fietsen, die zonnebloemen uit een tuin aan het trekken waren. De twee jongens, 12 en 13 jaar oud en beide uit Almelo, zijn aangehouden. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Na verhoor zijn zij heengezonden. Zij zullen worden overgedragen aan Bureau Halt. (2010090637 / 2010090661)

Wegpiraat aangehouden

Almelo

Woensdagmorgen 6 september is omstreeks 01.00 uur een wegpiraat aangehouden op de Aadijk in Almelo. Daarnaast is één van zijn bijrijders aangehouden voor ambtsbelemmering.

Omstreeks 00.30 uur zagen agenten op de Van Rechteren Limpurgsingel een personenbus met hoge snelheid voorbij rijden. De agenten zetten de achtervolging in, om de bus staande te houden. De bestuurder voldeed echter niet aan het stopteken van de agenten. De achtervolging ging via de Sluitersveldsingel richting de Ootmarsumsestraat. Net na de Mooie Vrouwenweg stopte de bus. Eén van de inzittenden stapte uit en ging voor de auto van de agenten staan. Op dat moment reed de bestuurder van de bus met hoge snelheid terug in de richting van Het Slot. De agenten probeerden om de uitgestapte man heen te rijden om de achtervolging voort te zetten, maar de man sprong bovenop de motorkap. Toen de man van de motorkap af was, werd de achtevolging met de bus alsnog ingezet. Uiteindelijk is de bus op de Aadijk gestopt. De bestuurder, een 22-jarige Almeloër, werd aangehouden voor het gevaarlijke rijgedrag. Omdat hij daarnaast ook onder invloed van alcohol bleek te zijn, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Vervolgens is de man die eerder uit de auto was gestapt in zijn woning aangehouden wegens ambtsbelemmering. Het gaat om een 26-jarige man uit Harbrinkhoek. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010090281)

Autobrand
Enschede
Woensdag 6 oktober heeft een autobrand plaatsgevonden aan de Lage Bothofstraat in Enschede. Uit onderzoek is gebleken dat het om brandstichting gaat.

Rond 23.30 uur werd melding gedaan van de autobrand. De brandweer had het vuur snel onder controle en bluste de brand. De auto moest worden afgesleept

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de brandstichting. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010069516)

Verkeerscontrole

Hengelo

De politie Twente is het project subjectieve verkeersveiligheid opgestart aan de Mozartlaan in Hengelo. Het project is een aanvulling op de reguliere (verkeers)controles van de Politie Twente. Met dit project, subjectieve verkeersonveiligheid, wordt tegemoet gekomen aan de belangrijke wens van veel partijen om meer aandacht te besteden aan gevoelens van verkeersonveiligheid. Het project bestaat uit een loketfunctie voor burgers, politie en bestuur. Klachten over verkeersonveilige locaties worden geïnventariseerd en in samenspraak met het lokaal bestuur aangepakt. Extra snelheidscontroles in 30 km-zones en rond scholen zijn een belangrijk middel om het overtredingsgedrag van automobilisten aanzienlijk te verlagen en de veiligheid te vergroten.

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole op woensdag 6 oktober 50 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Mozartlaan in Hengelo. Van de 202 gecontroleerde automobilisten reden er 50 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 54 km/h waar 30 km/h is toegestaan. (2010090558)

Fietser gewond na val

De Lutte

Een 71-jarige man uit Hengelo raakte woensdag 6 oktober gewond na een val van zijn fiets. De man fietste omstreeks 15.15 uur met een bekende over het fietspad langs de Alleeweg in De Lutte. De 71-jarige verloor zijn evenwicht toen hij over kastanjes fietste die op het fietspad lagen en kwam ten val. Hij raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010090570)

---- --