Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 7 oktober 2010

Publiek nomineert Karakter voor publieksprijs

Maar liefst vijfendertig producties dingen dit seizoen mee naar de felbegeerde AVRO Toneel Publieksprijs 2011. Het publiek heeft de voorstelling Karakter genomineerd. Acteur Joost Prinsen, te zien in Karakter, werd gisteren door de presentatoren van Tijd voor Max verrast met het nieuws dat de voorstelling genomineerd is. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online zijn stem uitbrengen op de genomineerde voorstellingen en zo uitmaken wie dit seizoen de AVRO Toneel Publieksprijs in ontvangst neemt.

De AVRO Toneel Publieksprijs
Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online stemmen op de genomineerde voorstellingen. Op speciale stemavonden (twee per voorstelling) in het land geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. Per voorstelling vinden twee stemavonden plaats. Waardeert het publiek een voorstelling met een 8,1 of hoger, dan is deze genomineerd. Na de nominatie volgt een tweede, online stemronde. De gemiddeld hoogst gewaardeerde voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. De winnaar ontvangt een geldprijs en een promotiemateriaalpakket. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater zondag 11 september in de Stadsschouwburg Amsterdam. De productie Oog om Oog van Hummelinck Stuurman Theaterbureau won de AVRO Toneel Publieksprijs 2010.

Over Karakter
Karakter is het eerste deel van de serie Nederlandse Klassiekers. Het meesterwerk van Bordewijk werd in 1997 verfilmd en met een Oscar bekroond. Deze toneelbewerking is een creatie van de makers van de voorstelling Heren van de thee. Dreverhave is een alom gevreesde deurwaarder, Katadreuffe zijn onechte zoon, verwekt bij de dienstbode Joba. Met blinde ambitie en ijzeren discipline probeert de jonge Katadreuffe zich uit zijn eenvoudige milieu op te werken tot advocaat. In zijn streven wordt hij consequent tegengewerkt door een geheimzinnige figuur. Het blijkt zijn eigen vader te zijn. De regie is in handen van Ger Thijs en de cast bestaat uit o.a. Joost Prinsen, Waldemar Torenstra, Marie-Louise Stheins, George van Houts en Vincent Croiset.