Ingezonden persbericht


Wandelbuddy biedt uitkomst voor blinde en slechtziende wandelaars

Apeldoorn, 7 oktober 2010 - Een van de mooiste lange-afstandswandelpaden van Nederland, de Koninklijke Weg, is nu ook veilig te bewandelen door de visueel beperkte wandelaar. Hiervoor is er een speciaal buddysysteem ontwikkeld. Mensen met een visuele beperking die graag de route willen lopen kunnen zich laten vergezellen door een wandelbuddy: een vrijwilliger die ervaring heeft met het begeleiden van blinde en slechtziende wandelaars.

De Koninklijke Weg (een initiatief van de KNBLO-NL) is een 170 km lange wandelroute van paleis Noordeinde in Den Haag naar paleis Het Loo in Apeldoorn. Al bij de opening in 2008 was de route geheel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het buddysysteem en de toegankelijke website zijn de eerste grote stappen op de weg naar toegankelijkheid voor de blinde en slechtziende wandelaars.

Het werkt simpel. Elke wandelaar met een visuele beperking die (een gedeelte van) de Koninklijke Weg wil lopen, maar dat liever niet alleen doet, kan één van de wandelbuddy's vragen mee te gaan. Een wandelbuddy helpt bij het vinden van de route, zorgt voor een veilig gevoel en biedt gezelligheid.

Meer informatie over het initiatief en de wandelbuddy's is te vinden op de website van de Koninklijke Weg (www.koninklijkeweg.nl).

-------