Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 7 oktober 2010

Energie zien en beleven

Subsidies voor expositie en kennisplatform Techniekmuseum Twente

Zwolle, 7 oktober 2010

Energie zien en beleven
Subsidies voor expositie en kennisplatform Twents Techniekmuseum

Het Twents Techniekmuseum 't HEIM richt een permanente expositie in over duurzame Energie en Innovatie en zet een Kennisplatform op over duurzame energie. Het Techniekmuseum doet dit samen met zeven partners uit bedrijfsleven en onderwijs .

Provincie Overijssel stelt het museum een Europese subsidie van 100.000 euro in het vooruitzicht, op basis van het stimuleringsprogramma 'GO Gebundelde innovatiekracht'* Tevens ontvangt het museum voor dit project van de provincie Overijssel een bijdrage van 94.520 euro.

Het doel is om het technologiebeleid en -oplossingen op het gebied van duurzame energie zichtbaar en beleefbaar maken voor een breed publiek. Deze doelstelling past bij die van het programma Energiepact van de provincie. Met deze financiële injectie willen de Europese Unie en de provincie Overijssel een impuls geven aan verbetering van de leefomgeving en de aantrekkelijkheid van Twente groter maken.

In het Techniekmuseum in Hengelo wordt een permanente expositie ingericht in een zaal met een netto oppervlakte van 120 m2. De doelgroep bestaat uit bedrijven en instellingen, musea, onderwijs, bezoekers waarvoor verschillende routes worden ontwikkeld. Tevens streeft 't HEIM er naar om mede door dit project erkend te worden als leerwerkbedrijf. In 2010, het jaar van de Energie worden tijdelijke exposities, lezingen en activiteiten georganiseerd, speciaal voor kinderen.

'GO, gebundelde innovatiekracht'.
Het Operationeel Programma Oost-Nederland EFRO 2007-2013 (GO Gebundelde Innovatiekracht) is een gezamenlijk Europees stimuleringsprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland samen met de stedelijke netwerken Zwolle Kampen Netwerkstad, Stedendriehoek, Netwerkstad Twente, Regio De Vallei en Stadsregio Arnhem Nijmegen om de positie van nationale innovatieve regio verder te versterken. Kijk voor meer informatie over het stimuleringsprogramma 'GO Gebundelde Innovatiekracht' op www.go-oostnederland.eu




Provincie Overijssel