Gemeente Voorschoten


Unieke lezing Duivenvoorde gemeente Voorschoten

Staatsen spreekt Hoekema luistert De gemeente Voorschoten organiseerde 5 oktober een lezing onder de titel 'Het veilig stellen van een duurzame toekomst van onze regio'. Er werd gesproken over de toekomst van het kasteel en het landgoed, maar ook aan de toekomst van onze eigen regio en de gehele Randstad.

De voorzitter van de VROM raad Henry Meijdam en Eric Luiten, Provinciaal adviseur voor ruimtelijke kwaliteit in Zuid-Holland gingen in op de toekomst van de regio. Meijdam pleitte voor onorthodoxe allianties tussen organisaties die gaan voor duurzaamheid en economische ontwikkeling. Zijn stelling is dat overheden, bestuurders, ondernemingen en stichtingen veel meer samen moeten zoeken naar mogelijkheden om groene gebieden als zodanig te behouden. Luiten wees op het belang van samenhang tussen stad en landelijk gebied. Zij vormen geen bedreiging voor elkaar, maar kunnen elkaar juist versterken.

Na de voordrachten werd over deze stellingen gediscussieerd door de aanwezigen: bestuurders, wetenschappers, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden die een relatie hebben met onze regio.

De lezing vond plaats in het kader van het jubileumjaar van de Stichting Duivenvoorde op kasteel Duivenvoorde.
* 7 oktober 2010