Ingezonden persbericht


Persbericht

Stavoren, 7 oktober 2010

Repetities Brulboeiorgelconcert Wy en wetter in volle gang

Gisterenavond was er voldoende wind om het brulboeiorgel van componist Hoite Pruiksma eindelijk te laten brullen tijdens de repetities van de muziekvoorstelling 'Wy en wetter'.

Bedenker van het orgel Pruiksma was er blij mee: 'Wat een bijzondere klanken, een soort oerklanken!' De première van deze muziekvoorstelling op het IJsselmeer bij Stavoren die voor woensdag 6 oktober stond gepland werd eerder in de week al uitgesteld naar zaterdag 9 oktober as. wegens gebrek aan wind. Ook vanavond en vrijdagavond wordt er volop gerepeteerd.

De voor deze tijd van het jaar uitzonderlijke oostenwind zorgde ervoor dat er vorige week niet gerepeteerd kon worden op het brulboeiorgel. Deze week kon het brulboeiorgel in ieder geval gisteren bespeeld worden en hopelijk ook de komende dagen in aanloop naar de première.

Het Brulboeiorgel is het eerste bespeelbare muziekinstrument ter wereld dat klanken voortbrengt door middel van op en neergaande boeien. Ter introductie van het Brulboeiorgel is de muziekvoorstelling Wy en Wetter, een poëtische zeeballade met muzikanten een zangeres en acteur ontwikkeld door Hoite Pruiksma en Romke Toering. Het publiek beleeft het klank- en schouwspel zittend op de dijk met de haren in de wind. Wy en Wetter vertelt het verhaal van de zee, van de geheimen en mysteries en over ons leven met water.

De andere voorstellingsdagen van ' Wy en wetter' zijn zondag 10, dinsdag 12 en woensdag 13 oktober a.s., aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop en meer informatie: www.brulboeiorgel.nl