Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Persbericht

Utrecht, 7 oktober 2010

Openheid over het Muziekpaleis

D66 staat voor een open en transparant bestuur, ook als het gaat om gevoelige kwesties. Tijdens de Algemene Beschouwingen heeft fractievoorzitter Gerda Oskam het Muziekpaleis als voorbeeld genoemd. Oskam: "er is zoveel onduidelijkheid over de stand van zaken in dit proces, voor de raad, voor journalisten maar vooral voor Utrechters. Hier moet een einde aan komen."

Van begin af aan is het Muziekpaleis een project geweest met vele partijen met verschillende meningen. Deze moesten vaak via de media vernomen worden. Het Muziekpaleis is een prachtig en ambitieus project wat helaas wordt overschaduwd door deze negatieve beeldvorming. Terugdraaien is niet mogelijk maar anders door gaan wel. Oskam vroeg het college van B en W dan ook vanaf nu de gesprekken tussen de verschillende partijen en het debat in de gemeenteraad openbaar te laten plaats vinden.

Wethouder Lintmeijer gaf aan dat het openbaar informeren van de gemeenteraad leidend is maar dat dit soms vertrouwelijk moet, met het oog op bijvoorbeeld onderhandelingsposities. Oskam: "wat D66 betreft mag informatievoorziening in zeer uitzonderlijke gevallen achter gesloten deuren plaats vinden. Uitgangspunt moet altijd openheid zijn."

Noot voor redactie:

Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht