KNHS

Amerika aan de leiding bij voltige

6 oktober 2010

LEXINGTON/KENTUCKY - Op de eerste voltigedag in Lexington toonden de teams en solisten hun verplichte oefeningen.

Voor de redelijk bezette tribunes lijken de amerikanen al bijna zeker van het teamgoud. Indien zij geen fouten maken in de twee ronden met vrije oefeningen kunnen Duitsland en Oostenrijk ze nauwelijks meer passeren.

Bij de heren ligt de strijd nog volledig open. De Duitse Gero Meyer staat momenteel eerste, gevolgd door landgenoot Kaj Vorberg en Patrick Looser uit Zwitserland. Meervoudig wereldkampioen Vorberg is normaliter constanter in zijn vrije oefeningen en zou Meyer nog wel een in kunnen halen.

Europees kampioene Joanne Eccles uit Groot Brittanie gaat zoals verwacht aan de leiding bij de dames. Op het paard WH Bentley, gelongeerd door vader John Eccles, was Joanne foutloos. Simone Wiegele (Duitsland) verraste enigszins met een tweede plaats, evenals de Amerikaanse Megan Benjamin, de WEG winnares van Aken 2006.

De KNHS heeft geen voltigeurs afgevaardigd naar Kentucky. Jeanine van der Sluijs uitkomend voor Canada heeft een dubbele nationaliteit en staat op dit moment op een verdienstelijke 18e plaats (6.859). Op donderdagmiddag staan de kuren van de solisten op het programma.

Teams:

1 USA 7.207

2 Duitsland 6.996

3 Oostenrijk 6.990

Solisten dames:

1 Joanne Eccles (GBR) 8.157

2 Simone Wiegele (GER) 8.037

3 Megan Benjamin (USA) 7.856

Solisten heren:

1 Gero Meyer (GER) 8.401

2 Kaj Vorberg (GER) 8.297

3 Patrick Looser (SUI) 8.253