Stap in de wereld van iemand met autisme en bezoek het 'hoofdkwartier'

23/09/2010 16:43

Dr. Leo Kannerhuis

Hoe beleeft iemand met autisme de wereld om zich heen? Ervaar het nu zelf in het 'hoofdkwartier'!

De rondreizende expositie het 'hoofdkwartier' is een audiovisuele voorstelling van de belevingswereld van iemand met autisme, ontwikkeld door het Dr. Leo Kannerhuis.

Tijdens de Nationale Patiëntendagen 2010 op 8 en 9 oktober a.s. is het 'hoofdkwartier' te bezoeken in de RAI, Amsterdam.

Het 'hoofdkwartier' is een multimediaal theater gevormd door een groot stalen hoofd. In het hoofd hangen drie beeldschermen en negen koptelefoons die o.a. de chaos, overprikkeling en detailwaarneming weergeven waarmee mensen met autisme dagelijks te maken hebben. Hiermee hoopt het Dr. Leo Kannerhuis, centrum voor mensen met autisme en maker van het 'hoofdkwartier', meer begrip te krijgen voor deze groep.

Inmiddels hebben tienduizenden belangstellenden een bezoek gebracht aan het 'hoofdkwartier'. Het wordt opgesteld op verschillende locaties zoals: congressen, scholen en instellingen. Het 'hoofdkwartier' is samen met mensen met autisme, ouders en deskundigen ontwikkeld. De filmbeelden die worden vertoond in het 'hoofdkwartier' duren ongeveer zeven minuten. Voor meer informatie zie www.stapindewereldvan.nl.

Het 'hoofdkwartier' is te bezoeken op: 8 en 9 oktober tijdens de openingstijden van de Nationale Patiëntendagen. Aan een bezoek aan het 'hoofdkwartier' zijn geen kosten verbonden. Er zijn professionals en/of ervaringsdeskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden en ervaringen uit te wisselen.

Tijdens de Nationale Patiëntendagen verzorgt het Dr. Leo Kannerhuis op beide dagen een workshop. Tijdens deze workshop worden verschillende voorbeelden van technologische innovaties gepresenteerd waar mensen met autisme (of hun omgeving) voordelen van kunnen hebben.

Aan het eind van deze presentatie weet u o.a. wat digitale coaches zijn, hoe online psycho-educatie werkt, hoe stress voor mensen met autisme zichtbaar gemaakt kan worden en nog veel meer.

Als u geïnteresseerd bent in de oplossingen van morgen voor de problemen van vandaag dan bent u van harte welkom.