Gemiva-SVG Groep


Manege en zorgboerderij De Hoekse Gang is klaar


Vrijdag 8 oktober vindt de officiële opening plaats van manege en zorgboerderij De Hoekse Gang in Bergambacht. De manege en de boerderij zijn grondig gerenoveerd en omgetoverd tot een woon- en werkplek op een prachtige plek in de polder. Onder belangstelling van een groot aantal genodigden verrichten de bewoners zelf de feestelijke openingshandeling. Na toespraken van Rob van den Broeke, directeur-bestuurder van QuaWonen en Ben Eijsink, regiomanager Gemiva-SVG Groep kunnen de aanwezigen een kijkje nemen op het terrein.

Woningcorporatie QuaWonen en Gemiva-SVG Groep ontwikkelden samen dit bijzondere project. Het ontwerp is van Verstoep Bouwkundigen uit Schoonhoven. Den Hoed Aannemers uit Bergambacht voerde de verbouwing uit. De boerderij biedt woonruimte aan 16 mensen met een verstandelijke beperking, die ieder over een eigen appartement beschikken. Zij hebben de afgelopen weken hun intrek genomen op de boerderij. Daarnaast voorziet de locatie in een dagbesteding voor 20 personen. Zij werken in de manege onder leiding van de medewerkers van de Gemiva-SVG Groep.

Nieuw en modern
De oude stallen zijn vervangen door nieuwe moderne stallen die aan de eisen van deze tijd voldoen. De dagbestedingsruimte/kantine is van diverse gemakken voorzien. Zo is er een doucheruimte en een keuken. Cliënten en medewerkers kunnen hier even bijkomen van het uitmesten van de stallen en het onderhouden van het terrein en de manege. In de dagbestedingsruimte verrichten zij ook andere werkzaamheden: er worden taarten gebakken en kaarten gemaakt. Als in de toekomst meer cliënten op de manege gaan werken, komen daar nog activiteiten bij.

Wonen met zorg
QuaWonen heeft aandacht voor mensen die naast een woning ook zorg en begeleiding nodig hebben en vindt het belangrijk ook aan deze mensen goede passende woonruimte aan te bieden. Hierbij werkt de corporatie nauw samen met zorginstellingen. QuaWonen en Gemiva-SVG werkten eerder samen bij de realisatie van zorgboerderij De Elsenhoeve in Lekkerkerk.

Gemiva-SVG Groep
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in de provincie Zuid-Holland ruim vierduizend mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. In de regio Midden-Holland biedt zij uiteenlopende voorzieningen: woonlocaties, activiteitencentra en ambulante begeleiding bij mensen thuis of op hun werkplek. Mensen uit de omgeving kunnen als vanouds op de manege terecht voor rijlessen en voor het stallen van hun paard. In het voorjaar van 2011 organiseert de manege een open dag voor alle belangstellenden. Wilt u meer informatie over het de mogelijkheden om op de boerderij te wonen, of bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Dan kunt u contact opnemen met het locatiehoofd van De Hoekse Gang, Linda van Tol. E-mail: linda.van.tol@gemiva-svg.nl.