Golden Earring drummer laat dove jongeren muziek ervaren

01/10/2010 11:06

MuteSounds

Vrijdag 8 oktober 2010 pakt het MuteSounds Festival groots uit voor de derde editie. Een spektakel dat alle zintuigen prikkelt door middel van muziek, theater, gebarentolken, lichtshows, een trilvloer, interactieve installaties en een exclusieve openingsact van Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk!

Alle artiesten staan tijdens het MuteSounds Festival in het Paard van Troje voor de grote uitdaging om naast het horende publiek ook het dove en slechthorende publiek mee te krijgen op het ritme van hun muziek. Zij passen hun optreden speciaal aan voor MuteSounds om de beleving van muziek op uiteenlopende wijze over te brengen.

De organisatie van MuteSounds programmeert alleen artiesten die deze uitdaging aan kunnen. Onder andere Applescal (Live) - winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2008 in de categorie dance/producer. En DJ CC Sound Factory uit Singapore/New York - winnaar van o.a. de best Dance Act bij de Asia Indie Music Awards.

Theatergroep Nynokë speelt naadloos in op de beleving en zorgt voor een verrassend groots theaterspektakel. In combinatie met het decor en de lichttechniek staat dit borg voor een experimenteel visueel geheel.

De Amerikaanse kunstenaar Mark Bain zal voor een sensationele ervaring zorgen met zijn performance 'The Archisonic'. Hij verandert de ervaring van de architectonische ruimte tot een samenspel van geluid, dat door het publiek fysiek wordt ervaren.

Verder zijn er gebarentolken die ondersteunen in de communicatie tussen het dove en horende publiek. Speciaal voor het horende publiek worden er gratis gehoorbeschermers uitgedeeld, beschikbaar gesteld door Comfoor.

In Filmhuis Den Haag is een documentaire te zien over Japanse dove rockers die in de band "Bright Eyes" zitten. Zij worden gevolgd tijdens hun 20 jarig jubileum. De vraag is: hoe maak je muziek als je niet kan horen?'

Dit en meer op vrijdag 8 oktober 2010 tijdens het MuteSounds Festival!

MuteSounds wordt mede mogelijk gemaakt door: MAKS Event Management, MEIK productions, BINK 36, Comfoor , Filmhuis Den Haag, Fonds1818, Fonds Burgerschap, Gemeente Den Haag, Hogeschool Inholland Den Haag, JUST, Madurodam Steunfonds, NSGK voor het gehandicapte kind, Paard van Troje, Vestia Den Haag Zuid-Oost, VSBFonds.





http://www.mutesounds.nl