NCRV

Schepper & Co in het land

Geen anorexia, maar een darminfectie

Vrijdag 8 oktober 2010
17.05 uur, Nederland 2

Vrijdag in het NCRV-programma Schepper & Co in het land het verhaal van Elsbeth Hommel. Na een vakantie in Tunesië werd zij ernstig ziek. Door een darminfectie kon ze geen voedsel meer verdragen. Uiteindelijk woog ze nog maar 35 kilo. De artsen begrepen niet wat er aan de hand was en men dacht dat ze anorexia had. Uiteindelijk belandde ze zelfs op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. De enige die haar geloofde en die voor haar bleef vechten was haar moeder.

Gerrie gaat naar een herdenking van de Bijlmerramp. Ze heeft daar een ontmoeting met een moeder die bij deze ramp haar zoon verloor.

In de relisoap breekt voor koor kunstenaars Stijn en Monique uit zorginstelling Amerpoort een spannende dag aan: de tentoonstelling Wonder boven Wonder, met daarop hun werk, wordt feestelijk geopend in het Bijbels Museum.

Het dilemma van deze week: âOnze 17 jarige dochter is verliefd op een Marokkaanse jongen. Het lijkt een aardige jongen, maar we maken ons zorgen over de positie van de vrouw in zijn cultuur. Moeten we deze relatie verbieden?â