Gemeente De Marne


Maatschappelijke Stage- & Vrijwilligersmarkt in Winsum

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne & Winsum organiseert vrijdag 8 oktober 2010 in samenwerking met het AOC Terra en het Wessel Gansfortcollege in Winsum een grote maatschappelijke stage- en vrijwilligersmarkt.

Veel vrijwilligersorganisaties worden benaderd door leerlingen uit het voortgezet onderwijs voor een maatschappelijke stageplaats. Het doel van deze stage is om leerlingen kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk. Ook dit schooljaar zullen er weer leerlingen in de gemeenten De Marne en Winsum op zoek gaan naar een leuke en zinvolle maatschappelijke stage voor ongeveer 20 uur. Met de maatschappelijke stage- en vrijwilligersmarkt krijgen organisaties de mogelijkheid om op een efficiënte en laagdrempelige manier leerlingen te informeren over de mogelijkheden voor een maatschappelijke stage. De ongeveer 120 leerlingen van het AOC Terra en het Wessel Gansfort college zullen onder begeleiding van hun mentoren kennis maken met de aanwezige organisaties.

Van 16.00 tot 18.00 uur is de markt open voor een ieder geinteresseerd is in de mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk. Inmiddels hebben twintig organisaties uit beide gemeenten zich al aangemeld voor deelname aan deze vrijwilligersmarkt. Het gaat niet alleen om stageplaatsen maar er zijn ook interessante vrijwilligersvacatures. De markt wordt gehouden in de kantine van het AOC Terra Winsum, locatie Ripperda (naast de sporthal), Hamrik 4a in Winsum, en is voor iedereen toegankelijk!

Leens, 4 oktober 2010.