Reumafonds

8 en 9 oktober: Nationale Patiëntendagen

4 oktober 2010
Op vrijdag 8 oktober en zaterdag 9 oktober zijn de Nationale Patiëntendagen 2010 in de RAI in Amsterdam. Zorgaanbieders, patiëntenverenigingen, verzekeraars en bedrijven informeren bezoekers over de nieuwste ontwikkelingen en behandelingen. Zodat iedere Nederlander effectief gebruik kan maken van de gezondheidszorg en in staat is met behandelaars te overleggen. Ook het Reumafonds is op beide dagen aanwezig om voorlichting te geven over reuma.

Nationale Patiëntendagen 2010 Tijdens de Nationale Patiëntendagen hebben bezoekers keuze uit circa 75 workshops om aan deel te nemen. Zorgprofessionals geven deze workshops vanuit hun specialisme en vereniging. Zij delen de laatste stand van zaken met u. Ook is er een informatiemarkt waar u in contact kunt komen met non-profit organisaties, waaronder patiëntenverenigingen en professionals. En op de gezondheidsmarkt staan commerciële organisaties binnen de gezondheidszorg waar u zich op een interactieve manier kunt laten informeren.

Informatiemarkt en gezondheidsmarkt
Op de informatiemarkt en de gezondheidsmarkt kunt u zelftests uitvoeren, bijvoorbeeld voor het meten van uw bloeddruk, cholesterolwaarden, bloedsuikerspiegel, buikomvang en cardiovasculair risico. Ook is er een kennisquiz van Corpus 'reis door de mens' en een enorm hoofd waar u kunt beleven hoe het is in het hoofd van iemand met autisme. Op het grote podium wordt u door diverse acts geïnformeerd over gezondheid. Barbara de Loor geeft een presentatie over haar eigen ervaringen, haar hartoperatie en u maakt kans op een unieke schaatsclinic in de RAI.

De Nationale Patiëntendagen zijn op vrijdag 8 oktober van 10.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur. Kaarten kunt u met korting in de voorverkoop bestellen via de website van de Nationale Patiëntendagen. Op de website vindt u veel informatie, onder meer een informatiefilm.