Gemeente De Ronde Venen


Reactietermijn structuurvisie sluit 8 oktober

De gemeenten Abcoude en De Ronde Venen stonden vorige week in het teken van de structuurvisie. Op zes dagen werd in zes kernen in tenten en bussen toelichting gegeven op de keuzes waar de nieuwe gemeente voor staat. Zoân 600 mensen bezochten de Week van de Structuurvisie en reageerden op formulieren en in de babbelbox. Tot 8 oktober hebben inwoners van de gemeenten De Ronde Venen en Abcoude de gelegenheid hun inbreng te leveren.

Centrale vraag is wat de ambities zijn van de nieuwe gemeente. Daar horen allerlei vragen en vraagstukken bij. Willen we nog woningen bouwen en, zo ja, wat, waar, hoeveel en voor wie? Op welke type werkgelegenheid zetten we in? Welk aanbod van scholen, winkelcentra, sportaccommodaties, culturele instellingen kiezen we? Welke ontwikkelingen kiezen we in het landschap en hoe beheren we het landelijk gebied?

Op www.eenlevendigegemeente.nl is heel veel informatie te vinden: verschillende notities, rapporten en de manier waarop inwoners kunnen reageren. Bij de balies van de gemeentehuizen en de openbare bibliotheken zijn de notities in te zien en te koop.