Gemeente Coevorden


Partners Brede School Coevorden maken stripverhaal

dinsdag 5 oktober 2010

De kernpartners van de Brede School Poppenhare/Lootuinen in Coevorden maken tijdens de Kinderboekenweek gezamenlijk een stripverhaal. Dit doen ze in estafettevorm. De aftrap is op vrijdag 8 oktober 2010 om 15.30 uur in de Bibliotheek Coevorden. Striptekenaar Fer Elzinga geeft een workshop en maakt de starttekening. Daarna gaat de tekening langs de partners. Op vrijdag 15 oktober 2010 wordt het volledige stripverhaal om 15.30 uur aan de bibliotheek aangeboden. Iedereen is van harte welkom bij beide momenten aanwezig te zijn.

Het verbeelden van verhalen staat centraal in de 56e Kinderboekenweek. Onder het motto `De Grote TekenTentoonstelling - beeldtaal in kinderboeken' loopt de Kinderboekenweek dit jaar van woensdag 6 oktober t/m zaterdag 16 oktober 2010. Reden voor de kernpartners van de Brede School om een stripverhaal te tekenen.

Kinderwereld ontvangt op vrijdag 8 oktober de starttekening. De estafette ziet er als volgt uit:
-Maandag 11 oktober: Kinderwereld
-Dinsdag 12 oktober: Openbare Wilhelminaschool
-Woensdag 13 oktober: Peuterspeelzaal Pinokkio
-Donderdag 14 oktober: Expertisecentrum Promens Care/locatie Pontes én R.K. Daltonbasisschool Panta Rhei
-Vrijdag 15 oktober: Protestants-christelijke Mijndert van der Thijnenschool

Iedere partner maakt vier tekeningen. De Mijndert van der Thijnenschool biedt het complete stripverhaal met 28 tekeningen op vrijdag 15 oktober aan de Bibliotheek Coevorden aan. Daar komt de strip eerst te hangen. Na de herfstvakantie is de strip in `De Voorloper Brede School Poppenhare/Lootuinen' te bekijken (Van Ewijcklaan 6 in Coevorden).

Brede School Poppenhare/Lootuinen
De partners van de nog te bouwen Brede School Poppenhare/Lootuinen werken nu al bij verschillende activiteiten samen. Zo hielden de partners in 2010 gezamenlijk de Gedichtendag en de Nationale Sportweek.