Opening eerste Marc Lammers Plaza XL

06/10/2010 12:47

Marc Lammers Plaza

Marc Lammers laat jong en oud bewegen bij Hockeyclub 's-Hertogenbosch

Gouden hockeycoach Marc Lammers opent op vrijdag 8 oktober om 20.00 uur de eerste Marc Lammers Plaza XL die op het geheel vernieuwde terrein van Hockeyclub 's-Hertogenbosch is gerealiseerd. Het is het vierde interactieve, multifunctionele sportveld in Nederland en de eerste XL uitvoering. Met dit sportveld daagt Marc Lammers de jeugd, maar ook ouderen uit om meer te bewegen.

Marc Lammers vindt het belangrijk dat kinderen niet wegkruipen achter hun computers om te 'gamen', maar om samen buiten te spelen en te bewegen. Hij stelde zichzelf de vraag hoe de jeugd kon worden uitgedaagd om in beweging te komen. De Marc Lammers Plaza is daarop het antwoord. Het is een kleurrijk en compact, interactief multifunctioneel sportveld dat speciaal is ontwikkeld voor scholen, kinderdagverblijven, verenigingen en de openbare ruimte. De spelers krijgen via beeld en geluid vragen en opdrachten, worden uitgedaagd tot het spelen van verschillende spelvormen en worden cognitief geprikkeld. De XL variant beschikt naast het interactieve veld over een kwart hockey veld, speciaal geschikt voor trainingen het oefenen van strafschoppen, outdoor fitness toestellen, jeux des boules banen en een speeltuin. Lammers beoogt hiermee naast de jeugd iedereen aan het bewegen te krijgen. 'Ik ben ervan overtuigd dat wat hier gebeurt, een voorbeeld is van hoe sportverenigingen er over tien jaar uit gaan zien. De sportvereniging wordt het centrale middelpunt in de maatschappij'.

Uniek

Hockeyclub 's-Hertogenbosch heeft de eer om als eerste Hockeyclub in Nederland over een Marc Lammers Plaza XL te beschikken. Uniek aan de Marc Lammers Plaza is dat op een leuke manier sporten, spelen en leren met elkaar worden gecombineerd. Daarmee past het prima binnen de kaders van de Hockeyclub die niet alleen wil faciliteren op het gebied van hockey, de club wil de gehele buurt meenemen in bewegen. Die ambitie wordt gesteund door de gemeente Den Bosch. De hockeyclub zit midden in een woonwijk. Hoe mooi is het dan om zowel de buurt, jongeren, senioren, scholen en buitenschoolse opvang hier naar te club te halen en iedereen deze faciliteiten te bieden.

NOC NSF Proeftuin Nieuwe Sportmogelijkheden

De Marc Lammers Plaza bij Hockeyclub 's-Hertogenbosch is aangewezen als NOC NSF Proeftuin Nieuwe Sportmogelijkheden.

Hanne Daanen-Smits, programmamanager NOC NSF Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden. 'De Marc Lammers Plaza is aangewezen omdat deze met recht uitdaagt tot nieuw sportaanbod. Deze voorziening is voor een zeer brede doelgroep. Ouders kunnen tijdens de training van hun kinderen lekker sporten, opa en oma spelen jeu des boules en de kinderen vermaken zich in de speeltuin. Tijdens de daluren kunnen bijvoorbeeld de 55+ ers er ook terecht. Ook hebben we de ambitie de middelbare schooljeugd te benaderen met als pijler het behouden van de groep die anders afhaakt bij het sporten. De club richt zich onder andere op het hele gezin en de omliggende wijken. Hockeyclub 's-Hertogenbosch vervult hiermee een belangrijke maatschappelijke rol'.

Marc Lammers: 'Ook dragen wij bij tot een stuk integratie. Er zijn al allochtonen groepen die op het complex willen sporten wat nu mogelijk is gemaakt door de Marc Lammers Plaza. Ook hebben we gehandicapten hockey zodat ook deze groep kan sporten. Het kleine veld is hiervoor speciaal geschikt gemaakt waardoor er effectiever getraind kan worden.'

Het programma Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden wordt gefinancierd met subsidie van het Ministerie van VWS en uitgevoerd door NOC NSF in samenwerking met sportverenigingen, sportbonden, Olympische Netwerken, gemeenten en sportraden.

Officiële opening Hockeyclub 's-Hertogenbosch

De opening van de Marc Lammers Plaza maakt onderdeel uit van de officiële opening van het geheel vernieuwde hockey complex. Alle vijf de kunstgrasvelden gingen eruit en er kwamen zeven nieuwe voor in de plaats. De opening van het gehele complex waar de Marc Lammers Plaza XL een onderdeel vanuit maakt, wordt onder leiding van Olympisch en Wereldkampioene Minke Booij, verricht door burgemeester Rombouts van 's-Hertogenbosch. Samen met de genodigden en alle leden wordt de opening gevierd met een verrassende openingsceremonie en vele sportieve en feestelijke activiteiten.

Sponsor

Venz en Karvan Cévitam, beide merken van het H.J. Heinz concern, onderschrijven de visie van Marc Lammers en zijn daarom nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze velden. De Marc Lammers Plaza bij Hockeyclub 's-Hertogenbosch is mede mogelijk door Venz en Karvan Cévitam.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,