Gemeente Zoetermeer

Woningbouw Tweede Stationsstraat begint binnenkort

Van de tweeëntwintig woningen die de gemeente in samenwerking met projectontwikkelaar Era Contour BV aan de Tweede Stationsstraat gaat bouwen, zijn er al negentien verkocht. De bouw van de woningen begint half november.
De gemeente is onlangs al begonnen met het bouwrijp maken van het braakliggende terrein aan de Tweede Stationsstraat waar vroeger het bedrijf Driessen Buizen was gevestigd. De werkzaamheden voor het bouwrijp maken van de grond bestaan onder meer uit het leggen van kabels en leidingen (inclusief de riolering) en het aanleggen van een weg voor het bouwverkeer. Dit werk duurt ongeveer tot in de tweede week van november.

Het bouwplan bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen in de middeldure prijsklasse. Omdat de woningen dichtbij de Zuidweg liggen, moet de geluidswand daar worden verhoogd en op sommige plekken verlengd. De gemeente en de projectontwikkelaar nemen dat samen voor hun rekening. Ook aan de inrichting van de omgeving van de woningen besteedt de gemeente straks veel aandacht. Gekozen is voor een inrichting die past bij de uitstraling van de woningen en die de kwaliteit van de Tweede Stationsstraat verhoogt.