Gemeente Oldambt


Gemeenten Oldambt en Bellingwedde overeenstemming over wachtgeld voormalig wethouder

De gemeente Oldambt en de gemeente Bellingwedde hebben overeenstemming bereikt over de verdeling van het wachtgeld van een voormalige wethouder.

Kosten worden naar tevredenheid verdeeld.

Wethouder in twee gemeenten
De betreffende wethouder was acht jaar wethouder in de voormalige gemeente Scheemda. Daarna was zij ruim twee maanden wethouder in de gemeente Bellingwedde. In deze laatste periode zijn de regels omtrent wachtgeld aangepast. De gemeente, waarbij de wethouder het laatst in dienst is, dient alle wachtgeldaanspraken, ook van wethoudersschappen in andere gemeenten, te bekostigen.

De gemeente Oldambt en de gemeente Bellingwedde hebben overeenstemming bereikt over de verdeling van het wachtgeld van een voormalige wethouder. De gemeente
Oldambt zal de helft van het bedrag voor haar rekening nemen. Voor de andere helft is het college van Oldambt bereid de komende jaren ambtelijke inzet te leveren.

Lasten delen
Er ontstond discussie omdat de gemeente Bellingwedde er van uit ging dat Oldambt haar aandeel in het wachtgeld voor haar rekening zou blijven nemen.
Beide gemeenten zijn nu overeengekomen om de lasten, ca EUR 200,000, evenredig te verdelen. Daarnaast zal de gemeente Oldambt in de komende jaren ambtelijke inzet leveren aan de gemeente Bellingwedde. Het college van Oldambt legt dit voorstel voor aan de gemeenteraad.