Gemeente Soest

De 100-ste mantelzorger is ingeschreven

08 oktober 2010

De gemeente Soest vindt het belangrijk om de mantelzorgers van Soest en Soesterberg te leren kennen, zodat zij hen kan informeren en adviseren, waardering voor hun inzet kan laten zien en een luisterend oor kan bieden.

Vanaf de start van het Steunpunt Mantelzorg Soest afgelopen voorjaar zijn mantelzorgers van Soest en Soesterberg dan ook uitgenodigd om zich te laten inschrijven bij het Steunpunt Mantelzorg Soest. Dat dit in een behoefte voorziet, bewijst de registratie deze week van de 100-ste mantelzorger!

Mantelzorgers zijn mensen die vrijwillig en onbetaald, informele zorg geven aan hun partner, kind, ouder, vriend of kennis. Zorg die meer is dan gebruikelijk, in een dergelijke relatie. Mantelzorgers doen vaak veel: helpen met wassen, aankleden, boodschappen en de was doen, de financiën, medicatie innemen, meegaan naar dokters, heen en weer rijden naar de fysiotherapie of de aangepaste sport, maar ook eenzaamheid bestrijden en troosten. Mantelzorg kan, zeker als het lang duurt en meer dan 8 uur per week bedraagt, heel belastend zijn.

Goud waard

De 100-ste mantelzorger die zich heeft ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg Soest, is mevrouw Smitshuyzen. Zij zorgt al jarenlang, samen met buurvrouw Kuipers, voor hun 92-jarige buurvrouw, mevrouw Burgerman.

Om even stil te staan bij deze 100-ste inschrijving reikte wethouder Rosan Coppes aan mevrouw Smitshuyzen een boeket bloemen uit.

De 100ste mantelzorger is ingeschreven

Mantelzorgers zijn immers goud waard en verdienen een blijk van waardering voor hun inzet!

De gemeente vraagt iedere mantelzorger om contact op te nemen met het Steunpunt Mantelzorg Soest. Niet alleen om zich te laten registreren als mantelzorger, maar ook om na te gaan of er knelpunten zijn die wellicht opgelost kunnen worden.

Bent u ook mantelzorger of kent u iemand die het is?

Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg Soest, alle werkdagen bereikbaar tussen 8.30-13.00 uur via het telefoonnummer van het Zorgloket: 035- 6093155, of stuur een e-mail naar steunpuntmantelzorg@soest.nl.