Politie Zeeland


---

1774-2010 Man door ruit geduwd in Vlissingen
In de Schuitvlotstraat in Vlissingen is vrijdag om 03.30 uur een 22-jarige man uit Breda door een ruit geduwd.
Ter plaatse trof de politie de man aan met een diepe snee in zijn nek die behoorlijk bloedde. Een 20-jarige Vlissinger was hem aan het helpen. Ook de bewoonster van een van de andere woningen bood hulp. De mannen, vrienden van elkaar en enigszins onder invloed van alcohol, verklaarden dat ze waren wezen stappen en daarna wat aan het dollen waren. Hierbij was de 22-jarige door de ruit geduwd. Ter plekke bleek al dat hij geen slagaderlijke bloeding had, maar hij is toch voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

1775-2010 Inbraak in tankstation in Terneuzen
Vrijdag rond 04.00 uur werd ingebroken in een tankstation aan de Serlippensstraat in Terneuzen.
Er werd een deur opengebroken en uit het tankstation werd een onbekende hoeveelheid rookwaar meegenomen. De politie doet onderzoek naar deze inbraak en vraagt eventuele getuigen zich te melden. Zij worden verzocht te bellen naar 0900 8844.

1776-2010 Verkeersongeval onder invloed van alcohol in Terneuzen
Op de kruising Spuiweg en de parallel van de Hoofdweg in Terneuzen raakte vrijdag rond 04.30 uur een auto in de sloot.
De bestuurder, een 22-jarige man uit Wachtebeke (B), verklaarde dat zijn passagier, een 23-jarige man uit Waarschot (B) aan het stuur had getrokken. Hierna was de auto in sloot terechtgekomen. De bestuurder had 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren. Beide mannen bleven ongedeerd.

1777-2010 Gewapende overval in woning in Oost-Souburg
Donderdag rond 21.30 uur vond in een woning in de Iepenstraat in Oost-Souburg een gewapende overval plaats.
Drie gewapende en gemaskerde mannen drongen de woning binnen en zochten naar goederen. Een 61-jarige buurman kwam op het lawaai af en heeft nog geprobeerd een overvaller te overmeesteren. Hij raakte daarbij lichtgewond aan zijn hood en is voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bewoners van de overvallen woning bleven ongedeerd. Het is nog niet bekend wat er eventueel is weggenomen De daders zijn via de Iepenstraat, Lindenstraat en Esdoornstraat richting de Middelburgsestraat gevlucht, voor zover gezien te voet. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en verzoekt eventuele getuigen die nog niet gereageerd hebben te bellen met 0900 8844. De politie wil graag weten of mensen de overvallers voor of na de overval gezien hebben en of deze lopend of met een vervoermiddel waren. Wie kent deze overvallers?