Gemeente Eindhoven

Contracten Fontys Sporthogeschool Eindhoven ondertekend op bouwplaats

Donderdag 7 oktober 2010 zijn de definitieve contracten ondertekend met betrekking tot de bouw van Fontys Sporthogeschool in de Genneper Parken. Aan de tafel met contracten die neergezet was op de bouwplaats schoven behalve de gemeente Eindhoven en Fontys Hogescholen ook vertegenwoordigers aan van Mertens Bouwbedrijf B.V. (bouwkundige werkzaamheden), Wolter&Dros B.V. (WTB-installatie) en HVL B.V. (E-installatie).

Zowel Nienke Meijer, lid van het College van Bestuur van Fontys Hogescholen, als wethouder Joost Helms van de gemeente Eindhoven, gaven aan blij en trots te zijn dat de uitstekende samenwerking tussen beide organisaties heeft geleid tot de start van de bouw van de Sporthogeschool te midden van de vele andere sportvoorzieningen in Genneper Parken.
V.l.n.r.: dhr. C. Padmos (HVL), dhr. M. van Wordragen (Wolter&Dros), dhr. E. Smeets (Mertens Bouwbedrijf), mw. N. Meijer (Fontys Hogescholen) en Wethouder J. Helms
V.l.n.r.: dhr. C. Padmos (HVL), dhr. M. van Wordragen (Wolter&Dros), dhr. E. Smeets (Mertens Bouwbedrijf), mw. N. Meijer (Fontys Hogescholen) en Wethouder J. Helms

De komst van Fontys Sporthogeschool draagt bij aan het imago van Eindhoven als studenten- en jongerenstad en centrum voor sport en technologie. Fontys Sporthogeschool brengt vanaf 2012 ongeveer 1.500 studenten en 125 personeelsleden met zich mee. De verwachting is dat de oplevering van het complex in juni 2012 plaatsvindt zodat in augustus 2012 het gebouw gereed is voor ingebruikname. Behalve het te realiseren onderwijscomplex voor Fontys komt er een nieuwe indoor-sportaccommodatie van de gemeente die ook bedoeld is voor andere verenigingen en de breedtesport.

De bouw van de Fontys Sporthogeschool volgt niet alleen op de krachtige samenwerking tussen Fontys Hogescholen en de Gemeente Eindhoven maar ook op een goede samenspraak met de Klankbordgroep Genneper Parken (waarin onder andere omwonenden en Trefpunt Groen vertegenwoordigd zijn) en de sportverenigingen in het gebied. Het ontwerp van het gebouw is mede geïnspireerd door de omgeving en er wordt gebruik gemaakt van verschillende duurzaamheidsmaatregelen.

Meer info op www.sporthogeschooleindhoven2012.nl