Gemeente de Waard


Personenalarmering van gemeente naar stichting VHG

BLESKENSGRAAF - Stichting Vrijwillige Hulpdienst Graafstreek (VHG) krijgt van de gemeente Graafstroom de personenalarmering overgedragen. Wethouder Jonker doet dit donderdag 14 oktober officieel in gemeentekantoor De Waard met het te-kenen van een overeenkomst.

De sociale personenalarmering is een systeem dat ouderen en hulpbehoevenden kunnen ge-bruiken in noodsituaties. Als iemand die op het systeem is aangesloten bijvoorbeeld ongeluk-kig terecht komt tijdens een val, drukt hij of zij op een knop waardoor hulp wordt ingeroe-pen. De VHG neemt dit systeem over van de gemeente Graafstroom die dit onderhield tot 1 juli 2010.

De overeenkomst regelt de gehele overdracht: niet alleen de apparatuur en formele verant-woordelijkheid, maar ook de organisatorische en financiële aspecten. Dus contactpersonen voor de cliënten, het innen van de huur, het onderhoud van de apparaten en de aanschaf van onderdelen. Tot slot moet de VHG een goede omgang met persoonlijke gegevens kunnen garanderen.

Mensen die gebruik willen maken van de personenalarmering kunnen zich opgeven bij het VHG-kantoor: 0184 - 69 87 80. Bereikbaar tussen 09:00 en 11:30 uur.