Gemeente de Waard


Bestuurders wonen brandweerwedstrijd bij

BLESKENSGRAAF - De bestuurders binnen De Waard hoeven zelf geen brandjes te blussen. Toch wonen zij `en masse' de regionale brandbestrijdingsoefening bij op 9 oktober bij IHC Merwede in Kinderdijk. De burgemeesters Houtman, Van der Borg en de wethouders Jonker, Van Gelder en Vat zijn zaterdagochtend aanwezig.

Organisator is IHC Merwede. De bestuurders van De Waard-gemeenten streven naar een goede band met de ondernemers, bedrijven en steken ook graag de brandweer een hart onder de riem. De kringwedstrijd is daarbij een mooie gelegenheid.

De wedstrijd bestaat uit het omgaan met een scenario waar de deelnemers de tanden in kunnen zetten en start om 8:30 uur. Acht teams doen mee, waaronder de posten Bleskensgraaf, Streefkerk, Alblasserdam Kinderdijk, Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland. De bestuurders uit Liesveld, Graafstroom en Nieuw-Lekkerland kunnen daardoor allen `hun' vrijwilligers in actie zien.

Wie er met de prijs vandoor gaat, wordt omstreeks 16:30 uur bekend gemaakt door directeur HRM Van der Sluis van IHC Merwede.