Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 08-10-2010

Hennepkwekerijen

UTRECHT De politie heeft op donderdag 7 oktober twee hennepkwekerijen opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten op donderdagmiddag een onderzoek in een woning aan de Werner Helmichstraat in. Daarbij troffen zij een hennepkwekerij met ruim 270 planten aan. Er bleek niemand in de woning aanwezig te zijn. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.

Diezelfde middag werd ook een onderzoek ingesteld in een woning aan de Catharijnekade. Daar troffen agenten een hennepkwekerij met ongeveer 400 planten aan. In de woning bevond zich een 31-jarige man uit Utrecht. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

De politie nam in beide kwekerijen de planten en kweekapparatuur in beslag. Die zullen worden vernietigd.

Fietser met te veel op

UTRECHT Een fietser met een behoorlijke slok te veel op, kwam op donderdagavond 7 oktober in aanrijding met een auto.

Rond 19.00 uur kreeg de politie de melding dat een fietser op de Marshalllaan op een auto was gebotst. Ter plaatse bleek dat de fietser, een 62-jarige man uit Utrecht, niet gewond was geraakt, maar wel dat hij een stevige slok op had. Agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 600 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Inbraak

UTRECHT Agenten hielden een man op donderdagavond 7 oktober aan op verdenking van betrokkenheid bij een woninginbraak.

Rond 21.10 uur belde een getuige 1-1-2 met de mededeling dat er op de Amsterdamsestraatweg in een woning werd ingebroken, waarbij een man met een hond op de uitkijk stond. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten spraken op straat de man met de hond aan. Hij had een onsamenhangend verhaal over zijn aanwezigheid daar. Tevens bleek dat er inderdaad in de woning was ingebroken. Daarop hielden de agenten de man, een 20-jarige Roemeen, aan op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak.

Een andere verdachte c.q. verdachten zouden vermoedelijk nog in de woning zitten. Door politiehondengeleiders werd de woning aan de voor- en achterzijde benaderd, maar de verdachte(n) werden niet meer aangetroffen. Mogelijk dat hij/zij via het dak zijn ontkomen. De aangehouden verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De bewoners moeten nog bekijken wat er is gestolen.

Op tramrails, over snelweg

UTRECHT Agenten hielden in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 oktober twee graffitispuiters aan.

Rond 03.40 uur kreeg de politie de melding dat een jongen op de Europalaan op de tramrails onder het viaduct van de Rijksweg A12 zat. Agenten gingen ter plaatse en zagen twee jongens onder het viaduct. De jongens zagen hen ook, renden het talud van het viaduct op, staken de Rijksweg A12 over en gingen aan de kant van de Mauritiuslaan weer naar beneden. Daar verstopten zij zich in het bos. Onder het viaduct bleek verse graffiti te zijn gespoten van het forse formaat van 1,2 bij 15 meter. De spuitbussen (meer dan tien) lagen er nog bij. Die zijn in beslag genomen.

Agenten stelden een onderzoek in het bos in. Zij hielden de twee verdachten, mannen van 23 en 25 jaar uit Maartensdijk en Utrecht, aan. Het tweetal werd naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten.

Frontale aanrijding

UTRECHT Bij een frontale aanrijding tussen een snorfiets en een bromfiets raakten op donderdagavond 7 oktober drie opzittenden gewond.

Door nog onbekende oorzaak kwamen een brom- en een snorfiets op het fietspad van de Marnixbrug frontaal met elkaar in botsing. Op de voertuigen zaten jongens van 17, 18 en 19 jaar en allen afkomstig uit Utrecht. De 17-jarige jongen was verward en had onder andere nekletsel. De 18-jarige liep ernstig hoofdletsel op en de 19-jarige hoofd- en nekletsel. Alle drie zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 17-jarige jongen bestuurde de bromfiets. Wie de snorfiets bestuurder is nog niet duidelijk.

Agenten van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld. Daaruit is nog niet duidelijk geworden hoe het ongeluk precies is gebeurd. Aan getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsendieven

UTRECHT Twee jongens werden op donderdagochtend 7 oktober aangehouden voor diefstal van een fiets.

Rond 09.10 uur kreeg de politie de melding dat op de La Bohemedreef een fiets was gestolen en dat de verdachte ervandoor waren gegaan in de richting van het Grootwinkelcentrum Overvecht. Bij onderzoek in de omgeving troffen de agenten de verdachten niet aan.

Vervolgens gingen de agenten naar de school waar de fiets was gestolen. Op bewakingsbeelden werden de twee verdachten herkend. Eén van hen, een 14-jarige jongen uit Utrecht, werd bij de school aangehouden. De tweede verdachte, een 15-jarige Utrechtse jongen, werd even later op de Roelantdreef aangehouden. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De gestolen fiets is in de omgeving aangetroffen en is teruggegeven aan de 15-jarige Utrechtse eigenaresse.

Van collectebus beroofd

UTRECHT Een man werd op donderdagavond 7 oktober van zijn collectebus beroofd.

Rond 21.15 uur parkeerde een 40-jarige Utrechter zijn auto op het Vechtplantsoen. Hij stapte uit en had een colleectebus voor de Dierenbescherming in zijn handen om te gaan collecteren. Plotseling kwamen twee jongens op een scooter naar hem toe rijden en trok één van hen de collectebus uit zijn hand. Daardoor kwam de Utrechter ten val, maar raakte niet gewond. Het tweetal ging er met de collectebus vandoor in de richting van de Prins Bernhardlaan.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. De verdachten werden niet meer in de omgeving aangetroffen. Er zat wel geld in de bus, maar het slachtoffer kon niet aangeven hoeveel.

De verdachten waren twee blanke jongens, één met kort donkerblond haar en de ander met halflang lichtblond haar. Zij reden op een zwart/grijze scooter.

Aan getuigen van deze beroving wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.

Diefstal tas

VLEUTEN Een agent hield op donderdag 7 oktober op heterdaad een vrouw aan voor de diefstal van een tas.

Rond 14.10 uur zag een agent een hem beroepshalve bekende 38-jarige vrouw uit Utrecht in een winkel aan de Hindersteinlaan. Hij zag dat zij zich verdacht gedroeg en hield haar in de gaten. Hij zag dat zij een tas uit het winkelwagentje van een oudere dame pakte, die even niet op haar wagentje lette. De verdachte liep met de tas weg, haalde de portemonnee eruit en liet de tas achter. Vervolgens liep zij de winkel uit. Daarop werd zij aangehouden. Zij deed direct afstand van de gestolen portemonnee. Het slachtoffer, een 72-jarige vrouw uit Vleuten, deed aangifte van de diefstal en kreeg haar eigendom terug. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Dixi te water

UTRECHT Twee mannen vonden het in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 oktober nodig om een Dixi in de gracht te gooien.

Rond 03.15 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen op de Korte Jansstraat stonden, die kort daarvoor een Dixi-toilet op de Kromme Nieuwegracht in het water hadden gegooid. Ook hadden zij een hek omgegooid, waardoor geparkeerde autos beschadigd waren geraakt. Agenten zagen het tweetal, mannen van 23 jaar uit Geleen en Velp (Gld), inderdaad op de Korte Jansstraat en hielden hen aan. Een vriend van het tweetal, een eveneens 23-jarige man uit Geleen, bemoeide zich met de aanhouding van hen. Hij gedroeg zich zeer irritant en vervelend en weigerde weg te gaan. Daarop werd ook hij aangehouden. De drie zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Gewelddadige straatroof

UTRECHT Een jongeman werd op donderdagavond 7 oktober op gewelddadige wijze beroofd.

Rond 20.25 uur fietste een 19-jarige jongeman uit Utrecht over de Kanaalweg, komende uit de richting van de Jaarbeurs. Bij het bruggetje naar Park Oog in Al voelde hij ineens een paar klappen op zijn hoofd en kwam ten val. Vervolgens werd hij van zijn gsm beroofd.

Een getuige zag het slachtoffer op de grond liggen en zag twee verdachten, vermoedelijk lichtgetinte jongens, het park Oog in Al in rennen. Hij hielp het slachtoffer overeind en zij belden bij een nabijgelegen woning aan om de politie te bellen. Het slachtoffer liep door de gewelddadige straatroof letsel in zijn gezicht op.

Aan getuigen van deze straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.

Autobrand

UTRECHT Aan het begin van de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 oktober raakten een bestelbus en een auto beschadigd door brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Rond 01.15 uur kregen de brandweer en politie de melding van een autobrand op de Van s-Gravesandestraat. Ter plaatse bleek een bestelbus in brand te staan. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de bestelbus zwaar beschadigd raakte en dat ook een daarnaast geparkeerde auto schade opliep. De politie sluit brandstichting niet uit. Aan getuigen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Van s-Gravesandestraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.