Ingezonden persbericht


HvA'ers winnen Rabobank Ondernemersprijs met hockeystick-slot

Studenten Menno Lambalk en Wouter Eelkman Rooda zijn trotse winnaars van de Rabobank Ondernemersprijs. Dinsdag 5 oktober j.l. namen zij de prijs ter waarde van ¤2500 in ontvangst. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de student die als zelfstandig ondernemer in de sport aan de slag is gegaan met het meest unieke en haalbare ondernemersidee. Lambalk en Eelkman Rooda ontwikkelden een slot waarmee een hockeyer zijn stick aan een tas, fiets of display kan bevestigen om diefstal ervan te voorkomen. Het product, het "Hoody" stickslot, wordt dit jaar nog op de markt gebracht.

Piet Stolp, directeur Markt Nieuw-West van Rabobank Amsterdam, reikte de prijs uit. Hij gaf aan dat bij de toekenning van de prijs, naast innovatiekracht, ook heeft meegespeeld dat Lambalk en Eelkman Rooda samenwerking hebben gezocht met marktpartijen die expertise hebben op gebieden waar zij zelf een beperkte kennis van hebben. De samenwerking met een professioneel ontwikkelaar stelt beide, inmiddels afgestudeerde, studenten van de opleiding Sport, Management en Ondernemen (SM&O) in staat daadwerkelijk de markt te betreden.

Opleidingsmanager SM&O Ikina Morsch kan zich wel vinden in de keuze van de Rabobank. Morsch: 'Met onze opleiding willen we het ondernemerschap in de sportbranche bevorderen. Ieder jaar start een deel van onze studenten een eigen bedrijf. Het is goed dat onze studenten de brug weten te slaan naar andere branches en marktpartijen. Daarmee zien wij dat onze opleiding ondernemers aflevert die hun eigen kracht kennen, die de sterkte van anderen goed weten in te schatten en die dat weten te combineren tot innovatieve initiatieven die waarde toevoegen aan de sportmarkt.'

De Rabobank Ondernemersprijs is een initiatief van de gelijknamige bank. De prijs wordt volgens directeur Stolp beschikbaar gesteld om jonge zelfstandigen in Amsterdam een kans te geven door te groeien tot volwaardige ondernemers.

Bij de foto: v.l.n.r. Piet Stolp, directeur Markt Nieuw-West van Rabobank Amsterdam reikt Rabobank Ondernemersprijs uit aan winnaars Menno Lambalk en Wouter Eelkman Rooda

Noot voor pers,