Politie Gelderland-Zuid

Melding overval bleek vals

Man bekend valse melding van overval

Gelderrmalsen, 08-10-2010 o Het regionale overvallenteam heeft deze week duidelijkheid gekregen in het onderzoek naar een gemelde overval in Geldermalsen. Deze zou 15 juli hebben plaatsgevonden aan de Laageinde. De aangifte bleek vals.

In het onderzoek naar de gemelde overval heeft de politie gesproken met de overvallen medewerker. Hij deed daarbij aangifte van de overval en vertelde door twee onbekende mannen te zijn overvallen bij het bedrijfspand waar hij werkzaam was.De dader zouden daarbij een geldbedrag hebben weggenomen. Na de melding is de politie een onderzoek gestart waarin met mogelijke getuigen is gesproken.

Bekentenis

Nadat de recherche diverse mogelijkheden had onderzocht, werd deze week nogmaals gesproken met de medewerker. Tijdens dat verhoor bekende de melder dat hij een valse verklaring heeft afgelegd bij de politie. Er had geen overval plaatsgevonden. Financiële problemen van de man waren de aanleiding tot zijn handelen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor het doen van valse aangifte. (1)

Laatst gewijzigd 08-10-2010 10:19 | © Regio Gelderland-Zuid |