Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.25 uur

Utrecht, 08-10-2010

Dronken en agressief

AMERSFOORT Een 54-jarige beschonken Amersfoorter is op donderdag 7 oktober aangehouden omdat hij zich bijzonder vervelend en agressief gedroeg.

Een winkel aan het Stationsplein had rond 14.15 uur de politie gebeld omdat de man zich verbaal agressief gedroeg. Toen agenten ter plaatse waren, begon de dronken verdachte ook de agenten uit te schelden. Daarop werd hij aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft hij een winkelverbod van een jaar gekregen.

Kort lontje

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 7 oktober een 34-jarige man uit Leusden aangehouden nadat hij een medeweggebruiker, een 21-jarige man uit Zeewolde, had mishandeld.

De 34-jarige verdachte had zich geërgerd aan een invoegactie van de Zeewoldenaar ter hoogte van de afrit Leusden van de Rijksweg A28. Daarna bleef hij het slachtoffer volgen. Toen beide voertuigen waren gestopt, stapte de verdachte uit en trok de 21-jarige uit diens bestelbus. Deze kwam daarbij ten val, waarna de verdachte weer instapte en wegreed. Een getuige noteerde het kenteken van de verdachte. De politie zocht de man thuis op en hield hem aan. Tegen de Leusdenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Een ongelukkige invoegactie is op donderdag 7 oktober waarschijnlijk de oorzaak geweest van een aanrijding op De Nieuwe Poort, waarna een 59-jarige automobiliste Amersfoort voor onderzoek naar het ziekenhuis moest worden overgebracht.

De 59-jarige vrouw reed onder De Nieuwe Poort door, in de richting van de Stadsring. Een 26-jarige man uit Leusden kwam via bovenlangs en wilde beneden naar de linker rijbaan. Daarbij zag hij de vrouw over het hoofd en botste tegen de rechterkant van de auto van de 59-jarige. Zij probeerde nog naar links uit te wijken, maar ramde daarbij een paaltje. De vrouw hield aan de aanrijding onder andere pijn aan haar onderrug over en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.