Vestia


8-10-2010

Speeltuin Hoogveen

---

Op woensdagmiddag 6 oktober 2010 is de nieuwe speeltuin aan het Hoogveen in Den Haag onthuld. Wethouder Norder wandelde samen met ganzen en een echte ganzenhoeder door de nieuwe speeltuin, op zoek naar de letters die samen de nieuwe naam moesten vormen. Nadat alle letters gevonden waren, werd de speeltuin officieel in gebruik genomen door de kinderen. De speeltuin heeft de naam Nour gekregen. Nour betekent licht in het Arabisch: een nieuw lichtpuntje in de wijk.

Eerste prijs
Een actieve bewoonster van het Hoogveen, mevrouw Hermeling, had vorig jaar de eerste prijs gewonnen in het kader van het LeefRuimproject `Er is ruimte voor uw ideeën". Dit project maakt deel uit van het Krachtwijkenprogramma voor Den Haag Zuid-West. De geldprijs van EUR 100.000,- is besteed aan de herinrichting van de speeltuin aan het Hoogveen. Het is een prachtige speeltuin geworden, met voor ieder wat wils. Zo is er een pannavoetbalveldje, een glijbaan, een wip, vele schommels en de knikker- en hinkelbaan zijn nog in de maak. Ook staan er voldoende bankjes langs de tuin waar de ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden. Onder begeleiding van een kunstenaar van het Koorenhuis hebben een aantal buurtkinderen een kleurrijke schildering aangebracht op een picknickbank. Vestia Den Haag Zuid-West is de afgelopen maanden actief geweest met de uitvoering van het plan.


*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

LeefRuim
Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land.De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1100 mensen bij Vestia.