René Takens (Tauw) wint SIKBeker voor 'beste Integraal Werker'

08/10/2010 10:51

Tauw B.V.

René Takens van advies- en ingenieursbureau Tauw is uitgeroepen tot beste Integraal Werker 2010 op het gebied van bodembeheer, bodembescherming en archeologie. Tijdens het SIKB-congres op 6 oktober kreeg hij de prestigieuze SIKBeker uitgereikt.

Het SIKB reikt jaarlijks de trofee uit om het streven naar goed bodembeheer en goede archeologie bij marktpartijen, overheden en instituten te bevorderen. Bij de drie genomineerden zaten twee consultants van Tauw.

Juryrapport

De jury heeft René Takens tot winnaar uitgeroepen vanwege onder meer zijn verdienstelijke bijdrage aan een complex project op een industriële locatie in Hengelo. Gedurende dat project is de oorspronkelijke doelstelling, namelijk de sanering van de verontreiniging, feitelijk ondergeschikt geworden aan de gebiedsontwikkeling.

In de ogen van de jury kent het project een breed krachtenveld en zeer diverse vraagstukken: 'Dit project heeft de meeste elementen van integraal werken, die als beoordelingscriteria voor deze competitie zijn gehanteerd, in zich. Ook inhoudelijk zijn verschillende aspecten rond bodem (zoals sanering, bodembeheer, archeologie en gebiedsontwikkeling) op de goede manier met elkaar verweven. Daarnaast is een zeer groot aantal stakeholders, dat tijdens de voorbereiding en uitvoering van het project op de juiste wijze is betrokken, door integraal werken samengesmeed.'

Ook de presentatie van het project aan de jury en de wijze waarop René zich heeft geprofileerd, wordt door de jury geprezen.





http://www.tauw.nl