Politie Groningen

Vrijdag 8 oktober 2010

Provincie Groningen, 08-10-2010

Grote drugsvangst in woning

GRONINGEN De politie heeft donderdag aan het einde van de middag in een woning aan het Gedempte Zuiderdiep ruim een kilo harddrugs en ruim 15.000 euro gevonden. Agenten belden aan na een tip dat er mogelijk hennep zou zijn in de woning. Een 33-jarige Stadjer deed de deur open en liet de agenten binnen. Hij verklaarde dat er geen hennep in de woning was. In de woning was ook een 26-jarige man uit Delfzijl aanwezig. Agenten zagen wel veel sporen van harddrugs. De actie werd gestaakt in afwachting van de rechter-commissaris. Na haar komst troffen de agenten tijdens het doorzoeken van de woning de drugs en het geld. Ook werden verschillende apparaten voor het maken van de drugs gevonden. De drugs, het geld en onder andere telefoons en computers zijn in beslag genomen. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt de samenstelling van de drugs. De verdachten zijn aangehouden voor het bezit en/of de handel in verdovende middelen. Beide heren zijn ingesloten voor onderzoek.

Politie onderzoekt twee straatroven

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar twee straatroven die donderdagavond- en nacht plaatsvonden in Groningen. Even voor 22.00 uur werden een 42-jarige Stadjer en een 40-jarige vrouw (woonplaats onbekend) beroofd van hun rugzakken. Ze zaten op een bankje in het Noorderplantsoen toen twee jongens te voorschijn kwamen. De onbekende heren namen onder bedreiging van een vuurwapen hun rugzakken mee. De politie startte direct een onderzoek. Omstreeks 00.30 uur werd een 31-jarige Stadjer van zijn telefoon en fiets beroofd bij de Papiermolen. De Stadjer fietste over het fietspad langs de Weg der Verenigde Naties en op de kruising met de Papiermolenlaan werd hij door twee onbekende mannen tot stoppen gedwongen. Hij werd onder bedreiging van een wapen naar de grond gewerkt en moest zijn telefoon en zijn fiets afstaan. De signalementen van de daders komen gedeeltelijk overeen. De politie doet onderzoek naar beide straatroven.

Inbraken in woning

GRONINGEN Onbekenden hebben twee woningen in de Aart van der Leeuwlaan in Groningen een bezoek gebracht. Donderdagmiddag werd uit een van de woningen een laptop gestolen. De laptop stond in het zicht. s Avonds belden andere bewoners uit dezelfde straat de politie, omdat ook bij hen was ingebroken. Daar werd in ieder geval ook een laptop vermist. De politie stelt een onderzoek in. Ook adviseert de politie om geen waardevolle spullen in woningen en autos in het zicht te laten liggen.

Knapen vernielen ruit politieauto

UITHUIZEN Twee 16-jarige jongens uit Uithuizen zijn donderdagavond in de Oosterstraat aangehouden voor vernieling. Een vrouw en een getuige belden de politie nadat ze zagen dat de jongens tegen haar auto schopten. Vervolgens trapten ze tegen het hek van het huis van de buurman. Ze wisten twee jongens in de kraag te vatten en over te dragen aan de agenten. Eén van de jongens wist te ontkomen. De moeder van een van de 16-jarigen bemoeide zich met de aanhouding en de jongen ging zich ineens vervelend gedragen. Op een gegeven moment sloeg hij een zijruit van de politieauto in. Hij raakte gewond aan zijn hand. De jongens zijn ingesloten.

Busje rijdt door na aanrijding

STADSKANAAL Een man is donderdagavond op de Belgiëlaan na een aanrijding doorgereden. De man reed in een busje en een getuige zag dat hij van een parkeerplaats de Belgiëlaan opreed. Hij botste tegen een geparkeerde auto. Hij reed vervolgens door. Een andere getuige zag dit ook en probeerde de man te laten stoppen door half op de weg te gaan staan. Hierbij raakte de man de getuige en reed wederom door. Ze noteerden het kenteken en het signalement van de bestuurder en belden de politie. Bij het huis van de eigenaar van de auto zagen de agenten een man in de woning. Hij vertelde dat hij zijn auto had uitgeleend aan een bekende. Hij gaf de agenten ook de naam van de man. Op zijn adres werd echter niet open gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Asielzoeker aangehouden voor bedreiging

DELFZIJL - De politie heeft donderdagavond in het asielzoekerscentrum (AZC) in Delfzijl een 22-jarige man aangehouden voor bedreiging. De politie was door beveiligingspersoneel gebeld, nadat een medewerker met een groot mes was bedreigd door een bewoner van het AZC. Toen agenten bij de woning van de verdachte kwamen, zagen zij dat de voordeur openstond. Een agent sommeerde de man naar buiten te komen. Dat deed hij uiteindelijk. De verdachte werd ingerekend en in een cel ingesloten. De verdachte wordt gehoord. De beveiligingsmedewerker heeft al aangifte gedaan.

Drietal met wapens aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft donderdagnacht op de Navolaan in Stadskanaal drie mannen aangehouden voor wapenbezit. Agenten zagen het drietal, een 21 en 22-jarige man uit Musselkanaal en een 18-jarige man uit gemeente Aa en Hunze lopen en zij besloten de mannen te controleren. Alle drie bleken in het bezit van een mes. De 22-jarige bleek in het bezit van harddrugs. Hierop werden zij aangehouden. De messen werden in beslag genomen. Het drietal werd ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijker na geweld aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Nieuwstad in Groningen een 22-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor mishandeling. Een 27-jarige man uit Groningen had een surveillerende politieagent aangesproken met het verhaal dat hij door een onbekende man was mishandeld. De Stadjer was zonder aanleiding twee keer in het gezicht geslagen door een onbekende man. Hij liep daarbij een bloedneus op. Hierop namen de dienders het slachtoffer mee in een politieauto. In de Nieuwstad werd de verdachte aangetroffen en ingerekend. Hij werd in een cel ingesloten. De verdachte wordt vandaag gehoord. De 27-jarige doet aangifte van de mishandeling.

Automobilist verliest aanhangwagen

GRONINGEN Een 65-jarige man uit de gemeente De Marne is donderdagmiddag op de Rijksweg in Groningen zijn aanhangwagen achter zijn auto verloren. De man werd met handgebaren van andere autobestuurders gewaarschuwd. De aanhangwagen had meerdere verkeersborden en de vangrail geraakt. Het voertuig kwam op de zijkant tot stilstand. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. Uit onderzoek kon worden vastgesteld dat de aanhanger niet op de juiste wijze achter de auto gekoppeld heeft gezeten.

Alcomobilisten aangehouden

GRONINGEN/VEENDAM De politie heeft donderdagmiddag- en nacht twee alcomobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. In de middaguren werd een 19-jarige man uit Veendam op een brommer gecontroleerd, omdat hij geen helm droeg. Hij bleek tevens alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 2 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast was de bromfiets niet verzekerd en had de Veendammer in het geheel geen rijbewijs. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De brommer werd op het politiebureau gestald. Donderdagnacht liep een 39-jarige automobilist uit Groningen op het Borneoplein in Groningen tegen de lamp. Hij bleek 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De Stadjer kreeg een rijverbod voor vier uren opgelegd. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 7 oktober op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 2528, aantal overtredingen: 161, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 1611, aantal overtredingen: 57, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Rijksweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 1217, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Veendam, Lloydsweg:aantal geregistreerde voertuigen: 960, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Zuiderpark:roodlichtcontrole, 19 bekeuringen voor roodlicht en 4x rijden op trottoir.

Groningen, Hereweg, Paterswoldseweg, Europaplein:roodlichtcontrole, 22 bekeuringen.