Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


08-10-2010
Vervolg schoolfruitregeling start begin 2011

Januari 2011 krijgt gratis fruitverstrekking aan basisscholen in het kader van de EU-schoolfruitregeling een vervolg. The Greenery en Freshweb.nl zijn sponsor. Voor de regeling is ruim vier miljoen euro beschikbaar waarvan de helft wordt bijgedragen door de EU.

Bij de EU-schoolfruitregeling krijgen schoolkinderen voor een periode van maximaal 10 weken een gratis gezonde groente en fruitsnack. Er is budget om een kwart van alle (circa 8.000) basisscholen te voorzien van schoolfruit. Deelnemende scholen moeten een actieve rol spelen bij de actie en bij vervolgactiviteiten, door het promoten van schoolfruit bij ouders en kinderen. De EU-schoolfruitregeling heeft als doel structurele groenten en fruitconsumptie te bevorderen. Scholen kunnen na Schoolfruit inhaken op smaaklessen of het programma SchoolGruiten.

Hogere vergoeding
De regeling kent dezelfde opzet als vorig schooljaar. De belevering moet plaatsvinden in een periode tussen de vijf en tien aaneengesloten weken. De belevering is geĂŻntensiveerd van 10 naar minimaal 20 en maximaal 30 porties. Het maximaal te vergoeden bedrag ligt met 42 eurocent per portie iets hoger dan vorig schooljaar. Voor schooljaar 2010 - 2011 zijn er twee actieperiodes. De eerste periode start na de kerstvakantie; de tweede periode in april. De totaal beschikbare subsidie wordt gelijk over de twee periodes verdeeld.

Scholen (ook als ze zich eerder niet hebben aangemeld) en geregistreerde leveranciers krijgen apart bericht over de regeling. Eventuele nieuwe sponsors kunnen zich aanmelden bij het PT.