Zelf verantwoordelijkheid nemen voor je pensioen na één cursusavond

08/10/2010 11:21

Van Bussel Advies en Interim Management B.V.

Zeist, 8 oktober 2010

Nieuw initiatief. Pensioenintroductie organiseert 1-avondcursussen voor particulieren over pensioenen. Geen verkooppraatjes; geen individuele adviezen - wel een bondige objectieve introductie van het fenomeen pensioen.

Na één avond pensioenintroductie is de cursist thuis in de beginselen van de wondere wereld van pensioenen. De cursist leert het basisprincipe van pensioenen; weet hoe het in Nederland is geregeld en weet wat voor systemen er zijn. Daarnaast krijgt de cursist inzicht in belangrijke zaken als regelingen voor nabestaanden, waardeoverdracht, pensioenbreuk en levensloopregeling. Ten slotte komen het UPO, het aanvullen van pensioen en belastingaspecten aan de orde.

Pensioen is te belangrijk en te zeer aan onzekerheid onderhevig, om het regelen ervan helemaal aan anderen over te laten. Je moet willen weten hoe jouw situatie - op hoofdlijnen - in elkaar zit. Pensioenmaterie is echter zo complex dat er geen beginnen aan lijkt.

Pensioenintroductie heeft een 1-avondcursus ontwikkeld die cursisten de hoofdlijnen bijbrengt. Daarmee kunnen cursisten inzicht krijgen in hun eigen toekomstige pensioensituatie en kunnen zij gericht op zoek naar pensioenadvies. De cursus geeft voldoende inzicht om gesprekspartner te kunnen zijn van pensioenadviseurs.

Bovendien zal naar alle waarschijnlijkheid pensioenadvies en financieel advies in de toekomst "uurtje factuurtje" moeten worden betaald. De cursus maakt het voor cursisten mogelijk dit advies straks (kosten-)efficiënter in te winnen. De kosten van de cursus zijn verwaarloosbaar ten opzichte van het belang.

Cursussen worden landelijk aangeboden.





http://www.pensioenintroductie.nl