Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Limburgs Parlement onderzoekt mislukken ICT-project Naar aanleiding van ontvangen signalen over het mislukken van het automatiserings-project Aristoteles binnen de Provincie Limburg verricht de Commissie van Voorbereiding uit het Limburgs Parlement een vooronderzoek naar de informatievoorziening over dit project binnen de organisatie. Het project Aristoteles is gestart in 2005 en voorziet in digitalisering van documenten en ondersteunt de automatisering van werkprocessen. Afhankelijk van de resultaten van dit vooronderzoek zal het Limburgs Parlement eind dit jaar nog besluiten om al dan niet over te gaan tot verdergaand onderzoek.

Onderzoeksvragen vooronderzoek
Het vooronderzoek van de Commissie van Voorbereiding moet inzicht geven in de vooraf gemaakte afspraken over informatievoorziening rondom dit automatiseringsproject binnen de organisatie (ambtelijk, directie, Gedeputeerde Staten en het Limburgs Parlement) en vervolgens in hoeverre deze afspraken daadwerkelijk nagekomen zijn. Ook moet het vooronderzoek antwoord geven op vragen als wie op welk moment geïnformeerd waren en welke acties daarop ondernomen zijn, c.q. ondernomen hadden moeten worden.

Vervolgonderzoek?
Afhankelijk van de resultaten van het vooronderzoek zal het Limburgs Parlement in december 2010 een eindconclusie vaststellen dan wel besluiten tot een vervolgonderzoek.

Commissie van Voorbereiding
De Commissie van Voorbereiding uit het Limburgs Parlement kan in opdracht van het Limburgs Parlement of uit eigen beweging vooronderzoek verrichten en aan het Limburgs Parlement adviseren omtrent de aard, inhoud en opzet van een te houden onderzoek.
De Commissie van Voorbereiding wordt gevormd door de Statenleden Margriet van Tulder (voorzitter), Funs Boijens (CDA) en Marijke Clerx (PvdA).
In het voorjaar van 2009 liet het Limburgs Parlement een vooronderzoek verrichten naar de feiten in het dossier Sporting Limburg.

8-10-2010 10:36