Rechtbank Roermond


Voorzieningenrechter wijst verzoeken Van Gog architecten af

Roermond, 8 oktober 2010 - De voorzieningenrechter van de sector bestuursrecht van de rechtbank Roermond heeft op donderdag 7 oktober na de zitting mondeling uitspraak gedaan in de zaak tussen Van Gog architecten en het college van B en W van de gemeente Weert. De zaak heeft betrekking op de bouw van het nieuwe stadhuis te Weert, met daarnaast appartementen, woningen en een ondergrondse parkeergarage. Daarbij zijn de verzoeken, die betrekking hadden op een tweetal monumentenvergunningen en een bouwvergunning, afgewezen.

Voornaamste reden hiervoor was volgens de voorzieningenrechter het ontbreken van een spoedeisend belang, te meer nu de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden pas op zijn vroegst medio november en waarschijnlijk pas begin december zullen starten.

Daarnaast heeft de voorzieningenrechter een voorlopig oordeel gegeven over de stelling van prof. A.Q.C. Tak, die optrad als gemachtigde voor Van Gog, dat zijn cliënten eerder een (bouw)aanvraag hadden ingediend en als gevolg daarvan -en mede door het uitblijven van een reactie hierop van het college- over een zogeheten van rechtswege verleende bouwvergunning beschikken. Deze stelling werd evenwel verworpen door de voorzieningenrechter door voorlopig te oordelen dat er vanwege het onvoldoende concreet zijn ervan geen sprake is geweest van een aanvraag in de zin van artikel 1:3 van de Algemene wet bestuursrecht.

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 8 oktober 2010 Naar boven