Politie Hollands Midden

Leiden - Drie verdachten voor poging inbraak aangehouden

Leiden, 08-10-2010 o De politie heeft donderdagavond 7 oktober twee mannen uit Ede van 19 en 21 jaar en een jongen van 17 jaar zonder vaste verblijfplaats aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan het Lammenschansplein.

Een getuige hoorde gebonk en gestommel bij de woning en zag een persoon die vermoedelijk op de uitkijk stond. Nadat de politie was gebeld werd er in de omgeving door meerdere agenten uitgekeken naar verdachte personen. Een motoragent reed over de Voorschoterweg en zag drie mannen lopen vanuit de richting van het Lammenschansplein. Twee van hen hadden een koevoet in de hand en bij het zien van de agent renden de mannen weg richting de Rooseveltstraat. De mannen klommen over het hek naar het terrein van het voormalige Leidsch Dagblad. De mannen werden achtervolgd door meerdere agenten en konden even later worden aangehouden. Bij de woning bleek dat het kozijn en het slot van de voordeur al was vernield. De mannen waren de woning nog niet binnen geweest.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van bijvoorbeeld vernieling, vandalisme of inbraak dan kunt u ook 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.