Politie Hollands Midden

Noordwijk, Sassenheim, Voorhout - Verkeerscontrole

Noordwijk, Sassenheim, Voorhout, 08-10-2010 o De politie heeft donderdag 7 oktober een verkeerscontrole gehouden in Noordwijk, Sassenheim en Voorhout. Er werd tussen 13.00 en 17.00 uur gecontroleerd.

Er werden 41 bekeuringen geschreven voor onder meer het niet dragen van de gordel, het niet handsfree bellen, niet stoppen voor een zebrapad, voeren van mistlicht, niet stoppen voor het rode licht, het niet dragen van de helm.

Er werd ook gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Van 64 bestuurders werd een indicatie blaastest afgenomen op straat. Een bestuurder werd aangehouden omdat hij vermoedelijk te veel gedronken had. Op het bureau werd het precieze alcoholgehalte vastgesteld, namelijk 155 ug/l. Omdat de limiet 220 ug/l is, werd de bestuurder weer heengezonden.

Tijdens de controle werd ook gebruik gemaakt van de ANPR (Automatic Numberplate Recognition). Met dit systeem kan aan de hand van het kentekennummer worden bekeken of de tenaamgestelde bijvoorbeeld boetes open heeft staan. De ANPR gaf geen hits.