Politie Drenthe

Vrijdag 8 oktober

Provincie Drenthe, 08-10-2010

Twee verdachten vluchten na aanhouding
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een bestuurder van een auto een stopteken gegeven voor een verkeerscontrole aan de Schutstraat in Hoogeveen. De twee inzittenden hadden softdrugs bij zich en konden zich niet legitimeren en zijn daarop aangehouden. Beide mannen onttrokken zich aan de aanhouding en gingen er vandoor. Eén van hen vluchtte te voet. De andere man wilde met de auto vluchten. Tijdens de worsteling die daarop volgde, is door de politie gebruik gemaakt van pepperspray. De verdachte is vervolgens weggereden en reed op de andere agent in. Deze wist nog net opzij te stappen en heeft met zijn wapen een schot gelost op de wegrijdende auto. De twee verdachten wisten te ontkomen.

De auto van de beide mannen is kort daarna teruggevonden op de Vledderweg. De politie heeft die nacht direct in de omgeving van Hoogeveen gezocht naar de verdachten. Hun identiteit is inmiddels bekend. De inspanningen van de politie zijn er op gericht om de twee mannen zo snel mogelijk op te sporen. Mensen die beschikken over meer informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of als er spoed is via 112. De politie doet nader onderzoek. Zo wordt vrijdagmorgen onder meer technisch onderzoek verricht aan de Schutstraat.

Winkeldief aangehouden
ASSEN Donderdagmiddag heeft de politie een 68-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal van een paar schoenen. De man verliet zonder te betalen een winkel aan de Zaagmolen in Assen. Het winkelpersoneel heeft de man hierop aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is meegenomen naar het bureau en heeft een proces-verbaal ontvangen.

Verkeersongeval

ASSEN Donderdagmiddag vond er een verkeersongeval plaats aan de Schieland in Assen. Een 15-jarige fietster uit Hooghalen werd geschept door een 69-jarige automobiliste uit Assen. De fietster raakte door het ongeval een tand kwijt en is met de ambulance naar een tandarts overgebracht.

Auto te water

COEVORDEN Donderdagochtend raakte aan de Krimweg in Coevorden een 65-jarige automobiliste uit Coevorden te water. De bestuurder van een passerende taxi en zijn 52-jarige passagiere wisten door snel handelen erger te voorkomen en de drenkelinge uit de auto te bevrijden en naar de kant te brengen. De 65-jarige drenkelinge is naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht.

Inbraak

WIJSTER In de nacht van woensdag op donderdag vond er een inbraak plaats in een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Wijster. De dader(s) ontvreemdden onder andere een vrachtwagen, tientallen vrachtwagenbanden en diverse stalen velgen. De toegang werd verschaft door een ruit te vernielen. De politie doet nader onderzoek naar deze inbraak.

Dubbele aanrijding

BOVENSMILDE Donderdagmiddag vond er een dubbele aanrijding plaats op de Hoofdweg in Bovensmilde waarbij drie autos waren betrokken. Een 49-jarige inwoonster uit Smilde botste achterop haar voorganger, een 66-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats. Hierdoor raakte de voorste rijder op de andere weghelft en botste vervolgens op een 21-jarige automobiliste, tevens uit Smilde, die uit tegenovergestelde richting aankwam. De 49-jarige bestuurster en de 66-jarige bestuurder zijn voor controle overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van de dubbele aanrijding.

Fietster valt met fiets

EMMEN Op de Statenweg in Emmen vond donderdagmiddag een ongeval plaats. Een 83-jarige fietster uit Emmen kwam ten val toen een 1-jarige peuter uit Emmen zich plotseling vanaf het naastgelegen voetpad op het fietspad begaf. De 83-jarige vrouw wist het kind niet meer te ontwijken en kwam ten val. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis in Coevorden vervoerd voor controle van een opgelopen hoofdwond. De peuter is met een hoofdwond ter controle naar zijn eigen huisarts gebracht.

Aanhouding openbaar dronkenschap

RODEN De politie heeft donderdagmiddag een 32-jarige inwoner uit Norg aangehouden bij een winkel aan de Westerbaan in Roden. De man wilde zijn bij de winkel gekochte alcoholische dranken op straat nuttigen. De collegas wezen hem op het niet mogen nuttigen van alcohol op straat. De man had gedronken en weigerde zich te identificeren. Hierop is hij aangehouden. Hij is met een proces-verbaal heengezonden.

Politie haalt verwarde man van straat

ASSEN Donderdagmorgen heeft de politie een 26-jarige man, zonder vast woonadres, uit een supermarkt gehaald aan het Stationsplein. De man maakte een verwarde indruk en had gedronken. Hij is meegenomen naar het politiebureau en hij wordt aangemeld bij het professionele hulpcircuit.

Fietser gewond bij ongeval

ASSEN Donderdagmiddag is een 8-jarig jongetje uit Assen gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed op zijn fiets de Maria in Campislaan op en werd daarbij geraakt door een passerende auto. De bestuurster van de auto, een 50-jarige vrouw uit Assen, kon niet meer op tijd remmen. De fietser is met hoofdwonden overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis, waar een hersenschudding werd vastgesteld.

Rijbewijzen kwijt na snelheidsovertredingen

EMMEN Donderdagavond heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van twee automobilisten. Ze reden over de N391, tussen Emmen en Nieuw Weerdinge en reden meer dan 50 km/u te snel. Een 43-jarige man uit Klazienaveen reed 149 km/u en een 29-jarige man uit Dedemsvaart reed 136 km/u. Het maximum op de N391 is 80.

COEVORDEN Donderdagmorgen raakte een 26-jarige man uit Arnhem zijn rijbewijs kwijt. Hij werd op de N34 door agenten in de VROS-auto betrapt met een snelheid van 165 km/u, dus 65 te veel.

Alcomobilisten aangehouden

ASSEN Donderdagavond heeft de politie een 53-jarige automobilist uit Assen aangehouden nadat bij een controle was vastgesteld dat hij had gedronken. Hij reed over de Troelstralaan met een promillage van 0,8.

HOOGHALEN Donderdagavond kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Streek. Daarbij was een van de partijen er vandoor gegaan. Na een zoekactie troffen agenten aan de hand van de kentekengegevens de verdachte, een 40-jarige man, thuis in Hooghalen aan. Hij werd aangehouden en blies 0,7 promille. Het ongeval was ontstaan doordat de later aangehouden automobilist een bocht te ruim nam en daarbij een tegemoetkomende automobilist had geraakt.

Meisje aangehouden na belediging agenten

COEVORDEN Donderdagmiddag heeft de politie een 15-jarig meisje uit Coevorden aangehouden. Ze was op de Burgemeester Feithsingel aangesproken door een surveillerende agent. Nadat ze was weggefietst schold ze de agent uit. Deze reed achter haar aan waarna ze werd aangehouden. Daarbij verzette ze zich hevig en moest uitendelijk in de boeien. Later aan het bureau beledigde ze nog een agent. Voor beide zaken krijgt ze een proces-verbaal.