ADHD & Werk binnenkort ook in Nijmegen

08/10/2010 11:40

ADHD & Werk

Waren er eerst alleen vestigingen in Zuid-Holland, binnenkort kan iedereen die zich herkent in AD(H)D en die vragen heeft over loopbaanbegeleiding en re-integratie ook terecht in Nijmegen. Daar opent de nieuwste vestiging van ADHD & Werk haar deuren.

Positief

"Er kwamen steeds meer vragen van buiten Zuid-Holland", vertelt Cathelijne Wildervanck, oprichter van ADHD-centrum Zuid-Holland, waar ADHD & Werk een onderdeel van is. "Ons doel is niet simpelweg iemand op weg helpen naar werk, want een baan vinden is bij veel mensen met AD(H)D het probleem niet. De uitdaging ligt in het houden van een baan. ADHD & Werk zoekt samen met de cliënt uit wat het beste past bij zijn of haar kwaliteiten en voorkeuren. Vaak valt er nog wat op te ruimen op persoonlijk vlak, of is er behoefte aan het leren van vaardigheden op het gebied van communicatie en zelfmanagement. Belangrijk is de positieve insteek die we hebben. We merkten dat steeds meer mensen deze aanpak waarderen, uitbreiden is dan de logische volgende stap!"

Enthousiast

Ingrid van Ingen, coördinator in Nijmegen, is druk bezig de nieuwe vestiging vorm te geven. "Ik kijk ernaar uit om te beginnen! Ik spreek veel mensen die op het gebied van werk keer op keer tegen dezelfde problemen aanlopen. Omdat ze overtuigingen met zich meedragen die niet versterkend werken, of omdat ze door hun omgeving in een hokje geduwd worden: "ga maar heel gestructureerd werk doen, dan lukt het wel." Voor sommige mensen werkt dat inderdaad, maar ik ken genoeg ADHD-ers die daar stapelgek van worden. Die knallen er na een tijdje weer uit, en hebben dan óók nog eens te maken met de frustratie dat er wéér iets niet gelukt is. Het wordt tijd dat we ook op de werkvloer het denken in beperkingen loslaten."

De nieuwe vestiging van ADHD & Werk is gevestigd aan Keizer Karelplein 32 in Nijmegen. Wie meer informatie wil kan contact opnemen met de hoofdvestiging in Delft, via telefoonnummer 015 212 21 34 of e-mailadres info@adhdenwerk.nl





http://www.adhdenwerk.nl