Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - maak negeren roodlicht bespreekbaar             |

Naar aanleiding van meldingen over verkeersgevaarlijke gedragingen veroorzaakt door fietsers die het rode verkeerslicht negeren op de kruising Gerard Doustraat in Zutphen, heeft de politie onlangs diverse malen gecontroleerd. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring wijst de politie vooral op risico's die de vaak jeugdige fietsers nemen. Daarbij hoopt de politie dat ouders dit onderwerp thuis bespreekbaar maken.


Verkeersgevaarlijk gedrag

De politie roept ouders op om dit onderwerp thuis bespreekbaar te maken. De klachten gaan over het verkeersgedrag op de kruising van de Spittaalstraat met de Tademasingel en de Gerard Doustraat, en dan vooral in de 'spitsuren'. In de ochtend- en avondspits blijken veel fietsers, vaak jeugdigen, op genoemde kruising door rood licht te rijden. Kennelijk realiseren zij zich niet dat andere weggebruikers dan soms een noodstop moeten maken of het stuur moeten omgooien om een aanrijding te voorkomen.


Controles

Voor de zomer heeft de politie Zutphen al diverse controles uitgevoerd. Dit leidde tot een duidelijke afname van het aantal overtredingen. De afgelopen weken signaleren agenten weer een toename van het aantal fietsers dat door rood fietst. Ook komen er weer klachten over hun gedrag bij de politie binnen. Reden voor de politie om weer een aantal controles uit te voeren.


Mond-tot-mondreclame

Tijdens de controles is duidelijk dat de mond-tot-mondreclame en mediamogelijkheden
(sms-en, twitteren) zorgen dat het aantal feitelijke overtredingen op dat moment daalt. Werden de eerste dagen vaak meer dan twintig fietsers bekeurd, bij de laatste controle reden zes fietsers door rood. Bij de overtreders blijkt nog steeds, dat redelijk wat tieners het rode verkeerslicht negeren.


De komende weken zal de politie Zutphen toezien op de naleving van de verkeersregels.


Einde bericht

-----------------------

(





(



---- --
|     |Laren (Gld)- Bewoner treft dief aan in huis               |

Een bewoner van een appartementencomplex aan de Zutphenseweg in Laren trof donderdagmiddag 7 oktober bij thuiskomst een onbekende man in zijn huis aan. Later bleek dat er een sieraad uit de woning was weggenomen.


De bewoner kwam 's middags thuis en trof de onbekende man in zijn woning aan. Op de vraag wat hij daar deed antwoordde de onbekende op zoek te zijn naar iemand. De bewoner heeft de man weggestuurd en bemerkte later dat er een sieraad uit zijn woning was weggenomen. Hoe de onbekende persoon is binnengekomen, is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2010148530


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --