Royal Haskoning

08-10-2010
Royal Haskoning benoemt Erik Oostwegel tot Voorzitter Raad van Bestuur en Frank Heemskerk tot Lid Raad van Bestuur
Wij zijn verheugd u te kunnen mededelen dat de Raad van Commissarissen per 1 januari 2011, de heer ir. Erik Oostwegel zal benoemen tot Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Koninklijke Haskoning Groep B.V. Tevens treedt per dezelfde datum de heer drs. Frank Heemskerk toe als Lid van de Raad van Bestuur.
Erik Oostwegel Erik Oostwegel (44 jaar) volgt hiermee de heer drs. ing. Jan Bout op, die per 1 januari 2011 terugtreedt in verband met zijn pensionering. Erik Oostwegel is momenteel lid van de Raad van Bestuur. Van 2005 tot 2009 heeft Erik Oostwegel de functie van Divisiedirecteur Industrial Installations vervuld en is sinds 2003 lid van de Management Council. Erik Oostwegel, die sinds 1992 in dienst is van Royal Haskoning, heeft ruime internationale ervaring opgedaan bij de export en het leveren van onze diensten over de gehele wereld. Hij is lid van het Algemeen Bestuur van NLingenieurs en zet zich in via verschillende nevenfuncties om de afstand tussen technische universiteiten en het bedrijfsleven te verkleinen.

Frank Heemskerk Frank Heemskerk (41 jaar) was van februari 2007 tot en met februari 2010 staatssecretaris van Economische Zaken in het kabinet Balkenende IV. Als staatssecretaris hield Frank Heemskerk zich bezig met het bevorderen van de handelsrelaties met het buitenland; hij leidde talloze economische missies. Verder werd onder zijn bewind de postmarkt opengesteld en kwam er een bel-me-niet-register, dat consumenten beschermt tegen ongewenste verkooptelefoontjes. Daarvoor was hij lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Tussen 1995 en 2003 heeft Frank Heemskerk diverse functies binnen ABN AMRO vervuld. De economische achtergrond van Frank Heemskerk betekent een belangrijke aanvulling op de bètadisciplines binnen de Raad van Bestuur.

Met de benoeming van Frank Heemskerk is de Raad van Bestuur voltallig. Naast Erik Oostwegel en Frank Heemskerk maakt ook Henry Rowe BSc CEng MICE (58 jaar) deel uit van de Raad van Bestuur.