Politiebond ACP

8 oktober 2010

Reorganisatie KLPD terug naar adviescommissie

De politievakbonden hebben op donderdag 7 oktober met minister Hirsch Balin van Binnenlandse Zaken en de korpsleiding van het KLPD gesproken over de plannen om de bedrijfsvoering van het KLPD te reorganiseren. De vakbonden hebben nog vragen over de juistheid van de aantallen in het reorganisatieplan en over de manier waarop men de uitgangspositie van de individuele collega's wil vaststellen.

Met de minister is nu afgesproken de zaak terug te geven aan de adviescommissie Reorganisatie: het team deskundigen dat namens de minister en de bonden elk reorganisatieplan controleert op strijdigheid met de rechtspositie van de collega's.

Bijeenkomst

De adviescommissie zal voor 15 oktober een bijeenkomst beleggen waarin een aantal werknemers hun bedenkingen over de beoogde gang van zaken kan uiten en de korpschef de gemaakte plannen kan toelichten en verdedigen. De collega's worden geselecteerd uit de groep collega's die op 1 oktober de gezamenlijke ledenvergadering in Leusden heeft bezocht. Zij zullen door de vakbonden worden benaderd om hun bedenkingen inzake de collectieve rechtspositie en regelgeving aan de Reorganisatiecommissie te komen voorleggen.

Unaniem advies

Wellicht dat de bijeenkomst de Reorganisatiecommissie voldoende informatie oplevert om een unaniem advies over de centralisatieplannen van het KLPD te kunnen geven, positief dan wel negatief. Zo niet, dan moet de knoop alsnog worden doorgehakt door de vertegenwoordigers van de minister en de politievakbonden in het CGOP (vaste landelijk overleg).

Reactie?

De politievakbonden roepen collega's overigens ook nog op om, indien gewenst, hun opvattingen met betrekking tot de vaststelling van hun uitgangspositie door te geven. Deze mogelijkheid bestaat nog tot 15 oktober 2010. Reageren kan via cbb@remove-this.acp.nl
---