Beweging 3.0


Mentaalvitaal.nl start vandaag

vrijdag, 08 oktober 2010

Amersfoort - DJ Charly Lownoise lanceert vandaag de website www.mentaalvitaal.nl. In het kader van de landelijke Dag Psychische Gezondheid wordt door het samenwerkingsverband 'depressiepreventie' aandacht gevraagd voor preventie van depressies.

"Binnen Beweging 3.0 wordt door Maatschappelijk Werk en Preventie actief ingezet op depressiepreventie. Het ligt dan ook in de bedoeling om onze activiteiten in 2011 verder uit te breiden op dit gebied", laat Marga Beentjes, manager Welzijn Senioren, Preventie en Gezondheidsvoorlichting, dan ook weten.

De website Mentaalvitaal.nl is er voor iedereen die meer wil weten over mentale gezondheid en daar zelf mee aan de slag wil. Mentaalvitaal.nl geeft informatie, tips en oefeningen, online-cursussen, therapie en verwijzing naar reguliere hulp. Op mentaalvitaal.nl kan iedereen terecht die weerbaar wil worden (of wil blijven) tegen psychische problemen. De site wordt vandaag gelanceerd door de bekende DJ Charly Lownoise tijdens het event 'Relax your mind'. "Ik ben ooit zelf bijna in een burnout-situatie geraakt en heb zelf moeten uitvinden hoe ik meer balans in mijn leven kon brengen. Deze website kan veel mensen helpen. Ik juich de lancering dan ook toe!"

Mentaalvitaal.nl wordt gelanceerd via een campagne op internet (op goed bezochte websites) en radio. Op verschillende radiozenders zullen de komende tijd dan ook spotjes voorbij komen. Daarnaast is er ook gedrukt materiaal beschikbaar.