Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.00 uur

Utrecht, 08-10-2010

Rijden onder invloed

HOUTEN In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 oktober hebben agenten een bestuurder staande gehouden.

Rond 01.15 uur hield de politie een 23-jarige man uit Houten staande. Hij bleek te veel te hebben gedronken en is meegenomen naar het bureau. De man, een beginnend bestuurder blies 500 ug/l, zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aangetroffen hennepkwekerij

NIEUWEGEIN Donderdag 7 oktober hebben agenten een man gearresteerd die een hennepkwekerij in zijn huis had.

Rond 18.00 uur gingen agenten naar een woning aan de Goudenregenhof omdat daar mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. De bewoner van het pand, een 36-jarige man uit Nieuwegein gaf toe 7 plantjes op zijn zolder te hebben staan. Hij bleek niet zo goed te kunnen tellen, er werden 175 planten aangetroffen op de zolder. De man is aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht.

Alcoholcontrole

IJSSELSTEIN In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 oktober hield de politie een alcoholcontrole.

Tussen 01.15 en 03.15 uur controleerde agenten 63 voertuigen op het Nelson Mandelaplein. Bij de controle bleken 2 bestuurders teveel alcohol op te hebben. De eerste bestuurder, een 39-jarige man uit IJsselstein blies 230 ug/l en kreeg een rijverbod voor een uur. De tweede bestuurder, een 33-jarige man uit IJsselstein blies 940 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Mishandeling trampersoneel

NIEUWEGEIN Donderdagavond 7 oktober is een man aangehouden op verdenking van mishandeling.

Rond 19.00 uur werd de politie naar de tramhalte City Plaza geroepen in verband met een mishandeling van personeel in de tram. De 21-jarige man uit Utrecht zou de tramcontroleur geslagen hebben omdat hij geen vervoersbewijs had. De man is aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht.