Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer met gestolen auto aangehouden

Publicatiedatum: 8-10-2010 13:08:34

ARNHEM - Een 28-jarige Arnhemmer is in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 oktober op de Velperweg in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van onder meer het in bezit hebben van een gestolen auto (heling). Agenten zagen op een parkeerplaats bij een informatiebord de auto stilstaan met de Arnhemmer erbij. Toen de agenten een controle wilden instellen zagen ze de Arnhemmer weglopen terwijl de motor van de auto nog bleek te draaien. Daarop gingen de agenten achter de man aan. Hij vertelde aanvankelijk niets met de auto te maken te hebben en dat die er al stond voordat hij op de parkeerplaats aankwam. De auto zelf bleek overigens gestolen en het contact doorverbonden. De Arnhemmer werd echter door andere agenten herkend toen hij kort daarvoor met de auto rijdend was gezien. De man is ingesloten voor verder onderzoek. De auto bleek donderdag als vermist te zijn opgegeven. (112474)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bumperklever rijdt onder invloed

Publicatiedatum: 8-10-2010 13:07:59

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 oktober op de Van Lawick van Pabststraat een 37-jarige automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man trok rond half een de aandacht van surveillerende agenten omdat de Arnhemmer wel heel erg dicht achter de (onopvallende) politiewagen reed. De agenten lieten hem stoppen waarna later bleek dat de Arnhemmer met een promillage van 1,66 achter het stuur had gezeten. Dat is ruim drie keer teveel en voor de politie reden om het rijbewijs van de man in te vorderen.
(112463)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij geruimd in Arnhemse woning

Publicatiedatum: 8-10-2010 13:07:29

ARNHEM - In een huis in de Arnhemse wijk Malburgen-West heeft de politie donderdag 7 oktober een hennepkwekerij met bijna 500 planten geruimd. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Na aanvullend onderzoek besloten agenten een kijkje te nemen in het huis waarbij twee kamers bleken te zijn ingericht voor de hennepteelt. In het huis bleek niemand aanwezig te zijn. Het energiebedrijf constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijke voor het in bedrif hebben van de kwekerij.
(112343)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel gepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 8-10-2010 13:06:57

ARNHEM - Een 43-jarige vrouw en haar 45-jarige man uit het Limburgse Maasbracht zijn donderdag 7 oktober door de politie in Arnhem aangehouden wegens winkeldiefstal. Beveiligers van een warenhuis aan de Ketelstraat betrapten het stel toen ze met enkele kledingstukken aan de haal gingen. Buiten de zaak werden ze gepakt en aan de politie overgedragen. De twee bekenden de diefstal en zijn na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. (112368)

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---