DSM en Sligro Food Group winnaars Prix de Mazars 2010

08/10/2010 13:20

Mazars

DSM en Sligro Food Group zijn de winnaars van de Prix de Mazars 2010, de publieksprijs voor het beste jaarverslag van beursgenoteerde ondernemingen. Beide bedrijven hadden de beste scores in het door accountantskantoor Mazars gesponsorde internationale onderzoek. De uitkomsten van het onderzoek zijn zeer relevant omdat het is uitgevoerd onder gebruikers van jaarverslaginformatie.

Vertrouwen in genoteerde bedrijven weer terug

Uit het onderzoek blijkt dat de scores voor het uitdagende karakter en het geloofwaardig zijn van de combinatie van doelstellingen en strategie bij de genoteerde bedrijven weer op het niveau van voor de crisis zijn. Dit is een teken van het hersteld vertrouwen van de kapitaalmarkt in de genoteerde bedrijven en het economisch klimaat.

Het onderzoek is voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden. De respons is weer verder toegenomen met 20% tot bijna 900 respondenten, waaronder 251 financiële professionals. Het aandeel buitenlandse respondenten is gestegen van 32% tot 37%.

Naast winnaar DSM waren in de categorie 'AEX' genomineerd voor de Prix de Mazars: Akzo Nobel, Corio, Heineken en Randstad Holding. In de categorie 'Overige genoteerde bedrijven' waren dit naast Sligro Food Group: Imtech, Mediq, Nutreco en Vopak.

"Het verbinden van onze naam aan dit onderzoek laat zien welk belang wij hechten aan de waarde van verslaggeving voor gebruikers daarvan. Het is onze ambitie om juist in het segment van grotere en beursgenoteerde ondernemingen een werkelijke aanvulling in de accountantsmarkt te zijn, en mede door de Prix de Mazars worden we ook als zodanig gezien. We merken dit effect ook in de dagelijkse praktijk, doordat steeds meer grote en beursgenoteerde ondernemingen voor Mazars kiezen" aldus Paul Steman, als bestuurslid verantwoordelijk voor de Corporate Assurancepraktijk van Mazars in Nederland.

Het onderzoek is van half juli tot eind augustus 2010 gehouden door Aalt Klaassen. In het onderzoek hebben beleggers, analisten en overige geïnteresseerden zich onder andere uitgesproken over de jaarverslagen van beursgenoteerde ondernemingen. Mazars heeft als hoofdsponsor aan de winnaars op 5 en 6 oktober de awards uitgereikt.

Over Mazars

Mazars behoort tot de top tien accountantskantoren in Nederland. De koppeling van een daadkrachtig en breed opererende nationale praktijk aan een internationaal geïntegreerde organisatie, maakt van Mazars een markante speler. Mazars onderscheidt zich in de markt door een actieve en inventieve opstelling en een brede dienstverlening, zonder daarbij in te boeten aan persoonlijke aandacht voor cliënten en relaties. Mazars bedient cliënten in het middensegment, beursgenoteerde ondernemingen en vermogende particulieren.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.mazars.nl