Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 8 oktober

Alkmaar, 08-10-2010 o 13.00 uur

Getuigenoproep zware mishandeling

Heiloo, vrijdag 8 oktober

Een 22-jarige man uit Heiloo is in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 september ernstig mishandeld op het Hoog en Laag. De man liep op de Stationsweg toen hij zag dat een groepje jongens twee andere jongens lastig viel. Dit was ter hoogte van de cafés die aan de Heerenweg liepen. Het slachtoffer kreeg een grote mond toen hij het groepje aansprak. Er werd wel gestopt met het lastig vallen van de twee jongens.

De 22-jarige man liep door en voelde toen hij bij het bejaardentehuis liep een harde klap op zijn rug. Hij wilde zich omdraaien en kreeg vervolgens een harde klap op zijn slaap. Hij viel en raakte buiten bewustzijn. Toen hij weer bij kwam is hij opgestaan en naar de Westerweg gelopen en is op de stoep gaan zitten. Daar kwam hij agenten tegen die hem thuis brachten. Het slachtoffer bleek later twee gebroken tenen te hebben, scheurtjes in zijn ribben en heeft last van zijn neus en heup. Hij heeft niet gezien wie hem belaagden.

De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Heeft u op of rond de Stationsweg, Heerenweg of het Hoog en Laag in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 september rond 03.00 uur iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Bergen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vlam in de pan

Zwaag, donderdag 7 oktober

Op donderdagmiddag omstreeks 14.40 uur was er brand in de keuken van een woning aan de Klaproos in Zwaag. Ter plaatse bleek een frituurpan in brand te staan, waarbij de brandende olie over het aanrecht liep. De gewaarschuwde brandweer kon de brand beperkten tot de keuken. De schade was groot.

Gestolen motorfiets terug

Den Helder, donderdag 7 oktober

Op donderdagavond omstreeks 21.45 uur zag een politieman in burger een motorfiets rijden op de Texelstroomlaan in Den Helder. Op de motor zaten twee personen zonder helm. De politieman herkende de motorfiets, omdat hij zelf de aangifte had opgenomen toen de motor vanaf de Doorzwin was gestolen. Na een korte achtervolging wist de politieman de motor op de Marsdiepstraat klem te rijden. Bij de aanhouding ontstond een worsteling waarbij de verdachten zichzelf los wisten te trekken, hierbij geholpen door omstanders die zich ermee bemoeiden. De motorfiets bleef echter achter en kon in beslag worden genomen. De eigenaresse van de motorfiets is in kennis gesteld.

Bromfietscontrole

Den Helder, donderdag 7 oktober

Op donderdagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden op de Middenweg in Den Helder waarbij de politie verschillende bestuurders bekeurde. Een 19-jarige man uit Den Helder reed op een snorfiets die op de rollentestbank een constructiesnelheid bleek te hebben van 52 km per uur, terwijl maximaal 30 km is toegestaan. Een andere 19-jarige man uit Den Helder bleek een snorfiets te hebben die 47 km per uur kon rijden en een 23-jarige snorfietser uit Den Helder reed 49 km per uur. Bovendien bleek hij geen rijbewijs te hebben. Een 16-jarige jongen uit Callantsoog reed op een bromfiets die geklokt werd op 56 km per uur. Alle verdachten kregen een proces-verbaal en moesten het kentekenbewijs inleveren.

Bij een controle op de Waddenzeestraat werd een 17-jarige bromfietser uit Den Helder gecontroleerd. Zijn bromfiets bleek 64 km per uur te halen in plaats van de toegestane 45 km per uur. Bovendien had de jongen geen rijbewijs, een feit waar hij al twee keer eerder voor gepakt was. Ook was zijn bromfiets niet verzekerd. De bromfiets werd in beslag genomen.

Op de Jan Verfailleweg reed een 21-jarige Nieuwedieper op een bromfiets. Het apparaat reed 70 km per uur. De man kreeg een proces-verbaal. Toen de politie het kenteken wilde innemen, bleek dit al eerder te zijn ingevorderd. Daarom werd de bromfiets in beslag genomen.

Bromfietscontrole (2)

Anna Paulowna, donderdag 7 oktober

Op donderdagavond werd een bromfietscontrole gehouden op de Molenvaart in Anna Paulowna, waarbij een 56-jarige man uit Anna Paulowna op een snorfiets werd bekeurd. Op de rollentestbank bleek de snorfiets een constructiesnelheid te hebben van 50 km per uur, terwijl maximaal 30 km is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en het kenteken van de snorfiets werd ingenomen.

Bromfietscontrole (3)

Bergen, donderdag 7 oktober

Op donderdagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden in het centrum van Bergen waarbij een 16-jarige jongen uit Bergen op een bromfiets werd bekeurd. Op de rollentestbank bleek de bromfiets een constructiesnelheid te hebben van 55 km per uur, in plaats van de toegestane 45 km per uur. De jongen kreeg een proces-verbaal en het kenteken van de bromfiets werd ingenomen.

Bromfietscontrole (4)

Schagen, vrijdag 8 oktober

Op vrijdagmorgen werd een bromfietscontrole gehouden op de Julianalaan in Schagen waarbij een 16-jarige jongen uit Lutjewinkel op een bromfiets werd bekeurd. Op de rollentestbank bleek de bromfiets een constructiesnelheid te hebben van 88 km per uur in plaats van de toegestane 45 km per uur.

Op de Menisweg werd een 16-jarige jongen uit Sint Maarten geklokt met een constructiesnelheid van 82 km per uur. De jongens kregen een proces-verbaal en het kenteken van de bromfietsen werd ingenomen.

Snelheidscontrole

Den Helder, donderdag 7 oktober

Op donderdagavond omstreeks 18.45 uur kreeg een 18-jarige Nieuwedieper in een personenauto een proces-verbaal omdat hij te snel reed op de Raveleinweg in zijn woonplaats. De man werd gevolgd door een onopvallende politieauto. Hierbij werd een snelheid van 100 km per uur geklokt. Het ging om een beginnend bestuurder.